Selfiekameraet på forsiden er gemt i rammen, så du slipper for et uklædeligt hul i skærmen.

Sony Xperia 10 IV

Pitkänmallinen Xperia 10 IV on erittäin hyvä puhelin – erityisesti suhteellisen edulliseen hintaansa nähden.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
9.0

Xperia 10 IV on hyvä puhelin, joka sopii hyvin pieniin käsiin ja ahtaisiin taskuihin. Useimmat älypuhelimet ovat melko samankokoisia ja niissä on suuri, suunnilleen saman kuvasuhteen näyttö, mutta Sony on käyttänyt korkeaa 21:9-kuvasuhdetta. Se tekee puhelimesta helpommin käsiteltävän, ja se sujuvoittaa verkkosivustojen selaamista ja pitkien sähköpostiviestien lukemista.

Koon ei saa antaa hämätä, sillä Xperia 10 IV:n suorituskyky on samaa tasoa esimerkiksi samanhintaisten Samsung-puhelinten kanssa. Kaikki käyttämämme sovellukset toimivat ongelmitta. Vain kun selasimme sisältöä pursuavaa verkkosivustoa erityisen nopeasti, huomasimme näytön päivityksessä pieniä katkoksia.

Puheluissa on hyvä ja selkeä ääni, ja kapean muodon ansiosta laitetta on helppo pitää korvalla. Tavallisuudesta poiketen puhelimessa on 3,5 mm:n audioliitäntä, joten esimerkiksi videon tai musiikin ääntä voi parantaa kuulokkeilla. Näyttöformaattia ei saa hyödynnettyä esimerkiksi Netflixin sarjoja katsoessa, sillä tavallisen 16:9-kuvasuhteen materiaaliin tulee sivuille mustat reunat.

Taustapuolen pienellä kameramoduulilla saa upeita kuvia. Päivänvalossa otetuista kuvista on vaikea huomata, että ne on otettu tämän hintaluokan puhelinkameralla. Värit ja yksityiskohdat ovat upeita. Hämärässä kamera ei pärjää yhtä hyvin, sillä kuvissa on selvää rakeisuutta.

Xperia 10 IV:n akkukesto on erinomainen. Panimme puhelimen lataukseen vasta kahden täyden päivän jälkeen, ja silloinkin virtaa oli jäljellä vielä muutama prosentti.

Xperia 10 IV:n pakkaus ei ole juurikaan suurempi kuin itse puhelin, eikä siinä ole tilaa laturille tai muille lisävarusteille. Puhelimen pakkauksessa ei itse asiassa ole lainkaan muovia. Alkuasennuksen yhteydessä puhelin ehdottaa Amazonin, Booking.comin, Sonyn ja useiden muiden lisäsovellusten asentamista. Onneksi niiden asennukset voi estää poistamalla valintamerkin. Muut valmistajat voisivat ottaa tästä oppia.


+ Hyvä pitkänmallinen näyttö

+ Selkeä ääni puheluissa

– Huonot kuvat hämärässä

Conclusion

Pitkänmallinen Xperia 10 IV on erittäin hyvä puhelin – erityisesti suhteellisen edulliseen hintaansa nähden.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 695
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
1080 x 2520 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mitat
15,3 x 6,7 x 0,83 cm
Paino
161 g
Kamera
12 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 6: 897 single, 2063 multicore