Sony Xperia 5 II

Kolmoiskameralla varustettu 21:9-kuvasuhteen huippuluuri.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
9.1

Xperia 5 II kuuluu Sonyn uusiin huippupuhelimiin, ja laite kestää vertailun joihinkin Huawein, Applen ja Samsungin parhaimpiin puhelinmalleihin.

Sony on tehnyt kapeista puhelimista tunnusmerkkinsä, eikä hyvin tehty Xperia 5 II ole mikään poikkeus. Vaikka näyttö on yli kuusituumainen, puhelin istuu silti mukavasti käteen laitteen korkeasta ja kapeasta muotoilusta johtuen.

Puhelimessa on 21:9-kuvasuhteen näyttö, joka soveltuu hyvin useimpiin asioihin, joita puhelimella tehdään, kuten pitkien tekstien lukemiseen netissä. Vain suoratoistettaessa videota vallitsevassa 16:9-muodossa näyttö tuntuu hieman liian leveältä, ja kuvan molemmille puolille ilmestyvät mustat palkit.

Xperia 5 II on varustettu tehokkaalla Snapdragon-suorittimella, ja kaikki toimet, joita puhelimella suoritettiin testin aikana, sujuivat nopeasti. Näyttö on kirkas ja värit ovat hyvät. Suuren virkistystaajuuden ansiosta tapahtumat liikkuvat sulavasti, kuten esimerkiksi vierittäessä verkkosivua näytöllä. Sivusto vierittyy nykimättä ja viiveettä, ja kirjaimet erottuvat niin selvästi, että ohikiitävästä tekstistä saa selvää.

Takakamerassa on kolme linssiä, joilla saa otettua hyviä kuvia – jopa heikoissa valaistusolosuhteissa. Etukamera on sijoitettu kehykseen, joten näytössä ei ole mustaa lovea.

Virtapainikkeeseen liitetty sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen oikeaan kylkeen muiden hallintapainikkeiden tavoin ja on sopivasti peukalon ulottuvilla. Sormen lukeminen ja puhelimeen kirjautuminen tapahtuu nopeammin kuin puhelimessa, jossa sormenjälkilukija on upotettu näyttöön.

Kaiken kaikkiaan Sony Xperia 5 II on erinomainen puhelin pienikätisille käyttäjille, jotka haluavat suurella näytöllä varustetun puhelimen. Ainoa asia, jota puhelimessa jäätiin kaipaamaan, oli mahdollisuus langattomaan lataukseen.


+ Hyvä näyttö

+ Istuu hyvin käteen

– Ei langatonta latausta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

Conclusion

Xperia 5 II on erinomainen puhelin, joka istuu hyvin myös pienempään käteen korkean ja kapean muotoilunsa ansiosta.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 (7 nm+)
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
2520 x 1080 px
Liitännät
USB C
Akkukesto
Noin 1,5 vuorokautta
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10 - päivitetään Android 11:een
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
158 x 68 x 8 mm
Paino
163 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 MP, 12 MP (tele), 12 MP (ultralaajakulma), 8 MP (etu)
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 3301 (v5.1), GFXBench: 41fps (ES 3.1 onscreen)