På siden af telefonen har Google Assistent og kameraet fået deres egne knapper.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III on suunniteltu niin, että sitä voi käyttää helposti yhdellä kädellä – vaikkei sinulla olisikaan maailman suurinta nyrkkiä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
9.3

Sonyn uusi Xperia 5 III -puhelin sopii käteen paremmin kuin hyvin. Xperia 5 III on kapea ja pitkulainen, joten puhelimen näyttöpinta-ala on suhteellisen suuri ja se istuu hyvin pienempiinkin käsiin.

Sekä etu- että taustapuolella on lasia. Se saa pinnan näyttämään hyvältä, mutta tarkoittaa myös sitä, että puhelin on melko liukas. Taustapuoli on niin kiiltävä, että sitä voi käyttää peilinä kampauksen korjailemiseen. Kiiltävät pinnat ja puhelimen pyöristetyt kulmat helpottavat puhelimen nostamista taskusta. Xperia 5 III säilyttää tyylikkään ulkonäkönsä päivittäisessä käytössä, sillä lasi ei onneksi ole erityisen herkkä sormenjäljille.

Sormenjälkitunnistin on kiinteästi sivussa olevaan virtapainikkeessa, ja puhelimen lukituksen avaaminen onnistuu sekunnin murto-osassa asettamalla sormen painikkeelle.

Kamera on myös laadukas. Sony on käyttänyt kameroistaan saamiaan kokemuksia puoliammattimaisen kamerasovelluksen suunnittelemiseen. Kameralla saa upeita kuvia. Lisäksi siinä on erillinen laukaisinpainike, joka on siinä kohdassa, johon oikea etusormi asettuu, kun puhelin käännetään pitkittäin. Painike aktivoi kameran tehokkaan automaattitarkennuksen puoliksi alas painettaessa.

Xperia 5 III tarjoaa suorituskykyä, jota voi odottaa tässä keskiraskaassa hintaluokassa. Puhelin on nopea ottaa käyttöön, emmekä kokeneet missään vaiheessa viiveitä tai ongelmia näytön päivittymisessä.

Sonyssa on Side Sense -paneeli. Se näkyy pienenä palkkina näytön oikeassa reunassa, aivan peukalon vieressä. Painamalla palkkia kaksi kertaa saat näkyviin suosituimmat sovelluksesi sisältävän valikon. Voit myös pyyhkäistä palkkia ylöspäin, jolloin kahta sovellusta voi käyttää näytöllä yhtä aikaa. Side Sense helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä, vaikka et ylettyisi näytön ylimpään kolmannekseen.


+ Nopea

+ Hyvä kamera

– Erittäin sileä

Conclusion

Sony Xperia 5 III on nopea ja siinä on hyvä kamera. Puhelinta on ilo käyttää – myös silloin, jos kätesi ovat suhteellisen pienet.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 888 5G
Muisti
8 GB
Tallennustila
128 GB
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
2520 x 1080 px
Liitännät
USB-C, kuulokeliitin
Akkukesto
Noin vuorokausi
Akun kapasiteetti
4.500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mitat
15,7 x 6,8 x 0,82 cm
Paino
168 gr
Sormenjälkilukija
Kyllä, virtapainikkeessa
Kamera
12 MP, 12 MP tele, 12 MP laajakuva, 8 MP selfie
Microsd-korttipaikka
Kyllä
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
1107 singlecore, 3521 multicore, 4662 OpenCL