Sony Xperia 5

Korkea puhelin, jonka näytölle saa mahtumaan kaksi sovellusta yhtä aikaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
8.8

Uudet älypuhelimet muistuttavat toisiaan, joten on mukavaa, kun jokin laite erottuu välillä joukosta. Sellainen on Sonyn uusi Xperia 5 -puhelin, jossa on elokuvateatterimainen 21:9-kuvasuhde. Tavallista korkeampi näyttö vaikuttaisi olevan hyvä keksintö, sillä Xperia 5 istuu monia muita huippupuhelimia paremmin käteen. Koska puhelin on myös tavallista kapeampi, siitä saa tukevamman otteen.

Erikoisen kuvasuhteen haittana on, että puhelimen yläosaan on todella vaikea ylettyä. Peukalolla ylettyy juuri ja juuri vain puhelimen alempaan puoliskoon. Ongelma ei ole suuri, jos sijoittaa käytetyimmät kuvakkeet näytön alaosaan.

Xperia 5 auttaa käyttäjiä pääsemään helpommin käytetyimpiin sovelluksiin sijoittamalla ne SideSense-sivuvalikkoon, joka tulee esiin, kun puhelimen reunaa napauttaa kaksi kertaa. Toiminto ei kuitenkaan toimi kovin hyvin, ja sivuvalikon esiin saaminen vaatii paljon harjoittelua.

Paremmin sen sijaan toimii jaetun näytön tila, jossa muutamalla napautuksella saa avattua kaksi sovellusta omille puoliskoilleen näytöllä. Kahden sovelluksen käyttäminen sujuu ongelmitta, ja tavallista korkeampi näyttö pääsee tässä toiminnossa oikeuksiinsa.

Takakamerassa on kolme objektiivia, jotka tuottavat yhdessä erittäin hyvälaatuisia kuvia, kun kuvat otetaan päivänvalossa. Lopputulos on vähemmän onnistunut, kun kuvia otetaan hämärässä salaman avulla. Silloin värit vääristyvät ja kohteeseen kohdistuu todella voimakas valo.

Xperia 5 -puhelimessa ei ole näyttöön upotettua sormenjälkilukijaa, vaan sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen oikean kyljen keskivaiheille. Sormenjälkilukija reagoi nopeasti, kun sormi laitetaan sen päälle, ja avaa puhelimen lukituksen.

Hintansa puolesta Sony Xperia 5 on hieman edullisempi kuin kilpailijoiden huippumallit. Xperia 5 on hyvä valinta silloin, jos haluaa älypuhelimen, jota on helppo pitää kädessä.

 


+ Hyvä näyttö

+ Kätevä jaetun näytön tila

– Hämärässä otetuista kuvista tulee kehnoja

– Sivuvalikon esiin saaminen hankalaa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Sony Xperia 5 on tavallista korkeampi puhelin, jossa on monia hyviä toimintoja, muun muassa mahdollisuus jakaa näyttö kahteen osaan.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 855
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
2520 x 1080 px
Liitännät
Usb-c
Akun kapasiteetti
3140 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
802.11ac (WiFi-5)
Mitat
15,8 x 6,8 x 0,82 cm
Paino
164 g
Sormenjälkilukija
On, kyljessä
Kamera
12 + 12 + 12 MP (takana), 8 MP (edessä)
Microsd-korttipaikka
On