Skærmen har cirka samme forhold mellem højde og bredde som en biograffilm på højkant.

Sony Xperia L4

Laajakuvanäytöllä ja kolmoiskameralla varustettu huokea puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Sony
6.6

Xperia L4 on yksi Sonyn huokeimmista puhelimista, mikä puskee läpi puhelinta käytettäessä.

Ulkoiselta olemukseltaan Xperia L4 muistuttaa Sonyn kalliimpia puhelinmalleja. L4 on kapea, istuu hyvin käteen, eivätkä käytetyt materiaalitkaan ole yhtä liukkaita kuin monissa kilpailevissa puhelimissa. Muut ominaisuudet ovat sitten toinen asia.

Puhelimen suoritin ei kuulu nopeimpien joukkoon, ja sen kyllä huomaa. Jopa niinkin tavallisessa toiminnossa kuin verkkosivun sisällön vierittämisessä puhelin nykii hieman.

Xperia L4:ssä on 21:9-kuvasuhde, eli puhelin on tavallista korkeampi. Laitteen ominaisuuksiin kuuluu pienoisnäyttö, joka tuo käytetyimmät sovellukset helposti saataville. Pienoisnäyttö tulee esiin, kun koskettaa näytön reunaa, mutta aina ei ole helppo osua oikeaan kohtaan.

Näyttö on suuri, terävä ja hyvä. Kontrasti ei ole aivan samaa tasoa kuin kalliimmissa puhelimissa, mutta ei sitä voi oikein odottaakaan. Näyttö on kuitenkin yksi tärkeimmistä kilpailuvalteista tämän päivän älypuhelimissa.

Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen kylkeen. Lukija toimii nopeasti ja tehokkaasti, ja kun puhelimesta ottaa normaalin otteen, peukalolla osuu helposti sormenjälkilukijaan lukituksen avaamiseksi.

Puhelimen takakameralla saa otettua erinomaisia kuvia päivänvalossa, mutta heikossa valaistuksessa kuviin tulee helposti kohinaa. Kamerassa on kolme linssiä, muun muassa hyvä laajakulmalinssi, ja kokeelliseen valokuvaukseen on paremmat mahdollisuudet kuin useimmissa muissa saman hintaluokan puhelimissa.

Akkua ei ole suunniteltu puhelimen intensiiviseen käyttöön. Testin aikana puhelinta piti muutaman kerran ladata kesken päivän, kun käytössä oli sekä gps-toiminto, mobiilinetti että kamera. On ymmärrettävää, että jossakin pitää säästää, jotta hinta saadaan näin alhaiseksi, mutta akku ei ole paras säästökohde.


+ Istuu hyvin käteen

+ Hyvä sormenjälkilukija

– Huono akku

– Toimii melko hitaasti

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Sony Xperia L4 on edullinen hinnaltaan, mutta suorituskyky on sen mukainen.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Mediatek Helio P22 MT6762
Muisti
3 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,2"
Näytön tarkkuus
1680 x 720 px
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
noin 16 tuntia
Akun kapasiteetti
3580 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Mitat
159 x 71 x 8,7 mm
Paino
178 g
Sormenjälkilukija
On, kyljessä
Kamera
13 + 5 + 2 MP takana, 8 MP edessä
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 5: 146/863 (CPU/GPU)