Sony Xperia X Compact 23 megapikselin kameralla

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact on pienikokoinen puhelinvaihtoehto markkinoilla, joita hallitsevat lähes tablet-mittoihin kasvaneet älypuhelimet.

tekijä Anders Daugaard #Puhelimet #Sony
9.1

Sony Xperia X Compact on 4,6-tuumaisella näytöllä varustettu kätevä ja helposti taskuun mahtuva vaihtoehto lähes tablet-mittoihin kasvaneille älypuhelimille. Käteen istuvan muotoilun ansiosta puhelinta voi käyttää vaivattomasti myös yhdellä kädellä. Isoille sormille näytön painikkeet ja etenkin näyttönäppäimistö saattavat tosin olla jopa liian pienikokoiset.

Puhelimessa on monia toimintoja, jotka helpottavat laitteen käyttöönottoa. Ensimmäisten asetusten jälkeen laite tarjoaa lyhyen esittelyn Xperia-mallien ominaisuuksista ja käy samalla läpi tärkeimmät erot käyttäjän aiempaan puhelinmalliin. Toiminto neuvoo muun muassa taustakuvan vaihtamisen, kuvien ja muiden tiedostojen siirtämisen, asetusten muokkaamisen ja puhelimen tietojen suojaamisen.

Puhelimen kuoret ovat muovia ja heppoisen rakenteen huomaa laitetta käsitellessä. Lisäksi X Compact -malli ei ole vesitiivis, kuten monet edeltäjänsä Sonyn Xperia-sarjassa. Sen sijaan laitteen kameraominaisuudet erottuvat edukseen. Kuvaamista helpottaa laitteen kyljessä oleva laukaisinpainike, jota painamalla kamerasovellus käynnistyy kuvausvalmiiksi vajaassa sekunnissa. Automaattitarkennus toimii myös erittäin nopeasti ja varmasti.

Kameran suurin tarkkuus on 23 megapikseliä. Oletusautomatiikalla kamera tallentaa kuvat kahdeksan megapikselin tarkkuudella, joka riittää hyvin useimmissa tilanteissa. Kamerasovellus on monipuolinen, mutta laitteessa ei ole kuvanvakainta. Tallennustilaa puhelimessa on 32 gigatavua, josta jää Android-käyttöjärjestelmän ja esiasennettujen sovellusten jäljiltä vapaaksi vain noin 12 gigatavua.

+ Hyvä suorituskyky
+ Nopea ja tarkka kamera
– Ei vesitiivis
– Pienikokoinen näyttönäppäimistö

Arvio

Sony Xperia X Compact tarjoaa monipuoliset toiminnot pienikokoisessa paketissa. Puhelimen parhaisiin puoliin kuuluvat laadukas kamera ja hintaluokassaan hyvä suorituskyky.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 650, 64-bittinen
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
4,6"
Näytön tarkkuus
1280 x 720 px
Akun kapasiteetti
2700 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android N
Mitat
12,9 × 6,5 × 0, 95 cm
Paino
135 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
23 Mpx
Microsd-korttipaikka
On