Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance

Sonyn uutuuspuhelin on pätevä laite, joka on varustettu turhan isolla hintalapulla.

tekijä #Puhelimet #Sony
7.3

Sonys Xperia X Performance kuuluu Sonyn huippumalleihin. Tähän luokkaan puhelin asettuu kuitenkin lähinnä hintansa puolesta, sillä muiden ominaisuuksiensa puolesta X Performance tuntuu ikään kuin eksyneen väärää seuraan.

Xperian viisituumainen näyttö on kooltaan turhan pieni, kun sitä vertaa esimerkiksi saman hintaluokan Samsung-puhelimiin. Pieneen käteen pienempi koko voi kuitenkin istua mukavammin.

Värintoisto on Xperiassa hyvää tasoa. Näyttö on myös kirkas, mutta kontrastissa Sony häviää Samsungin jonkin verran paremmalle näyttötekniikalle.

Xperia X Performance on varustettu erittäin tehokkaalla suorittimella, eikä kokeiltaessa esimerkiksi pelien pyörityksessä havaittu minkäänlaista kitkaa tai muuta jarrutusta. Puhelin kuitenkin kuumeni aika tavalla, kun sitä kuormitettiin pitkään. Ylimääräinen lämpö tuskin on hyväksi laitteen komponenteille.

Testilaitteessa oli 32 gigatavun tallennustila, jota voi tarvittaessa laajentaa microsd-muistikortilla, jos puhelimeen kertyy paljon kuvia, videoita ja musiikkia.

Xperian takakamerassa on 23 megapikseliä. Se on paljon verrattuna lähimpiin kilpailijoihin, mutta kamera on valitettavasti osoitus siitä, että pikseli-kilpailun voittaja ei aina voita parhaan kuvanlaadun palkintoa. Varsinkin heikossa valossa otetut kuvat ovat selvästi kehnompia kuin vastaavissa oloissa otetut kuvat Apple iPhone 7:llä ja Samsung Galaxy S7 Edgellä, joiden kameroita KotiMikro hiljan testasi.

Kokonaisuutena Sony Xperia X Performance on hienoinen pettymys. Kyseessä ei missään nimessä ole huono laite, mutta lähimmät haastajat ovat selvästi parempia, eikä Performancea ole hinnoiteltukaan järin houkuttelevasti.

Arvio

Sonyn Xperia X Performance on tehokas puhelin. Se ei kuitenkaan täysin vastaa hintansa luomia odotuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 820
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5"
Näytön tarkkuus
1080 x 1920 px
Liitännät
Mikro-USB
Akun kapasiteetti
2700 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Mitat
143,7 x 70,5 x 8,6 mm
Paino
165 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
23 Mpix (taka), 13 Mpix (etu)
Microsd-korttipaikka
On, max 200 Gt