SONY Xperia XA1

Sony Xperia XA1

Ohut ja nopea kamerapuhelin.

tekijä #Puhelimet #Sony
8.9

Sony on valinnut uudelle Xperia XA1 -puhelimelleen hieman epätavallisen koon. Useimmat saman hintaluokan kilpailevat mallit ovat kooltaan noin 7 x 14 senttiä, mutta XA1 on niitä kapeampi ja pidempi. Sen ansiosta puhelinta on helppo käyttää yhdellä kädellä, ilman että peukaloa pitää venyttää äärimmilleen. Myös sivulta toiselle siirtyminen puhelimen aloitusnäytöllä sujuu nopeasti ja helposti.

 

Nopea suoritin

Raskaimman työn Sony Xperia XA1:ssä tekee MediaTek Helio P20 -suoritin. Se on lähes verrattavissa paljon kalliimpien mallien suorittimiin, esimerkiksi Samsungin tai Huawein puhelimissa. XA1 toimiikin nopeasti sekä ohjelmia käynnistäessä että näyttöä koskettaessa.

Näyttö on viisituumainen mutta tukee vain hd-tarkkuutta, mikä on lievä pettymys. Toisaalta se ei ime 2300 milliampeeritunnin akkua hetkessä kuiviin. Akussa riittikin virtaa pitkään – jopa odotettua kauemmin.

Puhelimessa on laadukas 23 megapikselin takakamera, jossa on erinomainen automaattitarkennus ja kasvojentunnistus. Hintaluokaltaan keskikastiin sijoittuva XA1 on näppärä ja ohut puhelin, jonka käyttö on helppoa ja joka reagoi nopeasti.

 

+ Ohut
+ Nopea
+ Hyvä hinta

 

Lisätietoja Sony Xperia XA1 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Sony Xperia XA1 on näppärä, ohut ja nopea kamerapuhelin kohtuulliseen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
MediaTek Helio P20
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5"
Näytön tarkkuus
HD 720p
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
2300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Mitat
14,5 × 6,7 × 0,8 cm
Paino
143 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
23 Mpx ja 8 Mpx
Microsd-korttipaikka
On