Testissä Sony Xperia XA2

Sony Xperia XA2

Sony on tehnyt hyvän keskikastin puhelimen, jossa erinomainen kamera tasoittaa muutamia pikkuvikoja.

tekijä #Puhelimet #Sony
8.0

Sonyn uutuuspuhelin Xperia XA2 sijoittuu hintansa puolesta älypuhelimien keskikastiin.

Sony on tehnyt hyvän puhelimen, joka näyttää kuitenkin hieman tavanomaiselta. Näyttö ei yllä lähellekään etupaneelin ylä- ja alareunaa, mikä tosin ei haittaa, jos tila otetaan hyötykäyttöön. Sitä Xperia XA2 ei kuitenkaan tee, ja tila tuntuu aika turhalta.

Puhelin tuntuu vankkatekoiselta ja istuu hyvin käteen. Muovi- ja metalliosat vaikuttavat kuitenkin helposti naarmuuntuvilta. Puhelimeen tuli jo kahden viikon testauksen aikana pieniä naarmuja, vaikka laitetta käsiteltiin todella varoen.

Qualcomm Snapdragon 630 -suorittimella ja 3 gigatavun muistilla varustettu Xperia XA2 toimii nopeasti, eikä vaikuta koskaan siltä, että joutuisi pinnistelemään tehtäviä suorittaessaan. Myös näyttö on hyvä ja kirkas.

Yksi puhelimen suurista myyntivalteista on 23 megapikselin kamera, jonka saa nopeasti käyttöön erillisen kamerapainikkeen avulla. Kuvat eivät pärjää kalliimpien puhelimien kuvanlaadulle, mutta ovat hintaluokkansa parhaimpia.

Xperia XA2:n akku paljastaa, että puhelin ei kuulu huippumalleihin. Akusta riittää virtaa melko tarkasti yhden päivän käyttöä varten, mutta puhelimen suurkäyttäjät joutuvat lataushommiin aiemmin. Mukana tuleva laturi ei ole erityisen nopea, ja niinpä akun lataaminen täyteen kestääkin koko yön.

+ Nopea
+ Loistava kamera
– Naarmuuntuu helposti
– Vaatimaton akkukesto tehokäytössä

Lisätietoja Sony Xperia XA2 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Sony Xperia XA2 -puhelimesta huomaa, että se kuuluu älypuhelimien keskikastiin. Xperia XA2 on kuitenkin hintaansa nähden hyvä puhelin, jos loistava kamera voi hyvittää helppoa naarmuuntumista ja melko vaatimatonta akkukestoa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 630
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,2"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB C
Akun kapasiteetti
3300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android Oreo
Mitat
142 x 70 x 9,7 mm
Paino
171 g
Sormenjälkilukija
Takapaneelissa
Kamera
23 Mpx
Microsd-korttipaikka
On