Sony Xperia XZ Premium

Sonyn lippulaivapuhelin on tullut entistä nopeammaksi, mutta muotoilu jakaa mielipiteitä.

tekijä #Puhelimet #Sony
9.2

Sony on julkistanut jälleen uuden Xperia-puhelimen sarjaan, johon kuuluvat jo mallit XZ, XZs, X Performance, XA ja X – ja nyt myös XZ Premium. Mallien nimet alkavat pikkuhiljaa mennä sekaisin, mutta ei puututa siihen tällä kertaa sen enempää.

XZ Premium on syksyllä 2016 ilmestyneen Xperia XZ -mallin seuraaja. XZ-mallissa näytön tarkkuus on 1080p, mutta Premiumin näyttö tukee 4K-tarkkuutta, mikä on tehdyistä parannuksista suurin. Premiumin näyttö on kooltaan hieman edellisen vuoden mallia suurempi.

XZ Premium reagoi todella nopeasti. Laite on käyttövalmis lähes samalla sekunnilla, kun peukalo painaa kyljessä olevaa sormenjälkitunnistinta.

Puhelimessa on hohtava lasipaneeli, joka näyttää upealta. Tosin se saattaa aurinkoisella säällä heijastaa auringonsäteet suoraan silmiin. Myös sisätiloissa heijastus saattaa häiritä, jos lampun valo osuu puhelimeen tietyssä kulmassa. Lisäksi lasipinnan ongelmana ovat nopeasti ilmestyvät rasvaiset sormenjäljet, mutta sama ongelma piinaa monia muitakin älypuhelimia.

Kamerassa on menty askel taaksepäin vuoden 2016 malliin verrattuna, sillä 23 megapikselin sijasta Premiumissa on 19 megapikselin takakamera. Se ei kuitenkaan haittaa. 23 megapikseliä on varsin paljon puhelimen kameralle, ja loppujen lopuksi kuvien ottamiseen käytettävä optiikka on lisämegapikseleitä tärkeämpää. Uudessa kamerassa on lisäksi mahdollisuus kuvata hidastusvideoita.

XZ Premiumissa on kulmikas muotoilu samoin kuin edellisessä mallissa, mikä ei tuntunut testattaessa kovin miellyttävältä. Terävien kulmien aiheuttamista ongelmista huolimatta puhelimen ulkoasu puhutteli testaajaa voimakkaasti. Laitteen ostamista harkitsevalle on kuitenkin syytä antaa yksi neuvo: Kokeile puhelinta kaupassa omaan käteen ennen ostopäätöksen tekemistä.

Puhelimen muotoilu jakoi toimituksessa mielipiteitä, joten terävät kulmat eivät tunnu häiritsevän kaikkia. Tällaiselle käyttäjälle huippukameralla varustettu Sony Xperia XZ Premium tarjoaa erinomaisen älypuhelinkokemuksen.

+ Nopea
+ Vesitiivis
+ Loistava kamera
+ Näytön suuri tarkkuus

Lisätietoja Sony Xperia XZ Premium -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Erinomainen älypuhelin, jossa on kuitenkin erittäin terävät kulmat. Puhelinta on syytä kokeilla kaupassa, ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 835, 2,45 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5.5"
Näytön tarkkuus
3840 x 2160 px
Liitännät
3,5 mm ääniliitäntä, USB 3.1 Gen 1 / USB Type-C
Akun kapasiteetti
3230 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.1 Nougat
Verkko
NFC, wlan 802.11ac, Bluetooth 4.2
Mitat
156 x 77 x 7,9 mm
Paino
195 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
Takakamera: 19 Mpx, etukamera: 13 Mpx
Microsd-korttipaikka
Micro-sdxc (max 256 Gt)