Sony Xperia XZ

Sonyn lippulaivapuhelimessa on huippukamera

tekijä #Puhelimet #Sony
8.3

Xperia XZ on Sonyn uusi lippulaiva, joka purjehtii hyvin varustettuna älypuhelinmarkkinoiden myrskyihin. XZ-mallissa on upea ja terävä 5,2-tuumainen näyttö, jolle antaa vauhtia tehokas suoritin. Kokoonpanolla syntyy miellyttävä ja vauhdikas käyttökokemus, kun pelit, sovellukset ja videot pyörivät ihanan sulavasti.

Itse näytön käyttö on sitten puolestaan vähemmän sulavaa. Kilpailijoihin verrattuna sormituntuma näyttöön on kuin kuljettaisi sormea tuulilasin päällä. Se on liukas mutta antaa silti pienen vastuksen, toisin kuin esimerkiksi iPhonen näyttö. Tosin kosketustuntuma voi hyvinkin olla pelkästään tottumiskysymys, mutta hieman erikoiselta se silti tuntuu.

Mainio kamera
Xperia XZ:n kamerassa on peräti 23 megapikseliä, joilla syntyykin todella upeita kuvia ja myös videota täyden teräväpiirron tarkkuudella. Etukamerankin tarkkuus on vähintään riittävä 13 megapikseliä. Akkukesto yleisessä peruskäytössä pärjää vertailun saman luokan puhelimiin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että täyteen ladattu laite pärjää päivän ilman pistorasiaa.

Kulmikas muotoilu
Xperia-sarjan muotoilu on persoonallisen kulmikasta, joka ilahduttavasti poikkeaa kilpailijoiden pyöristyneestä muotokielestä. Kulmikas design näyttää hyvältä, mutta ei välttämättä aina istu käteen. Myös tässä mennään pitkälti makuasioiden puolelle, mutta ainakin testatessa tuntui, että puhelimen alakulma kalvoi kämmentä. Muotoilu on tietysti harkittu veto erottua massasta, mutta haastajien pehmeämmässä muotokielessä tuntuu jotenkin olevan enemmän imua.

Sony Xperia XZ:n omat sivut.

Katso päivän hinta Xperia XZ:lle hintavertailupalvelusta, esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Xperia XZ on loistava puhelin, jossa riittää suorituskykyä. Muotoilu poikkeaa massasta.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm® Snapdragon™ 820, 64-bit processor
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt + microsd (max 256 Gt)
Näytön koko
5,2"
Näytön tarkkuus
1080p
Käyttöjärjestelmä
Android
Mitat
146 × 72 × 8,1 mm
Paino
161 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
23 Mpix (taka), 13 Mpix (etu)