Testissä Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact

Yksi parhaita vaihtoehtoja käyttäjälle, joka on kyllästynyt nykypäivän suurikokoisiin puhelimiin.

tekijä Peter Skjovbjerg Jensen #Puhelimet #Sony
8.2

Hieman pienemmistä puhelimista pitäville on ollut viime vuosina entistä vähemmän laitteita tarjolla. Se johtuu siitä, että suuri näyttö on noussut myyntivaltiksi kaikilla suuremmilla puhelinvalmistajilla.

Sony on kuitenkin tuonut myyntiin uuden pienikokoisen puhelimen. Sony Xperia XZ2 Compact -puhelimen korkeus on 13,5 senttimetriä eli noin kaksi senttiä vähemmän kuin useimmilla kilpailijoilla, mutta se ei ole vaikuttanut laitteen suorituskykyyn.

Näytössä on melko suuret reunukset ja takakansi on tehty muovista eikä metallista tai lasista, kuten yleensä uusissa puhelimissa. Takakannessa on kaareva muotoilu, jonka ansiosta puhelin istuu erittäin mukavasti käteen. Puhelimen pienempi korkeus ja leveys ovat aiheuttaneet sen, että Sony on tehnyt laitteesta muita lippulaivamallejaan vähän paksumman, jotta tila olisi riittänyt kaikille komponenteille. Kaikki nämä asiat yhdessä tekevät sen, että Xperia XZ2 Compact tuntuu vankkatekoiselta laitteelta.

Sony on sijoittanut sormenjälkilukijan taakse. Toiset haluavat sen mieluummin eteen, mutta kyse on makuasiasta. Tässä tapauksessa sijainti tuntuu virheeltä, sillä puhelimen koosta johtuen etusormi ei ole koskaan luonnollisesti lähellä sormenjälkilukijaa. Lukija olisi aivan hyvin voitu laittaa puhelimen etupuolelle, koska tilasta ei ainakaan ollut puutetta, sillä näyttö ei ulotu lähellekään puhelimen alareunaa.

Sony Xperia XZ2 Compactissa on kaikki huippuluurilta vaadittavat komponentit. Akku on tosin vähän pienempi, 2870 milliampeerituntia, koska näyttökin on tavallista pienempi. Akkukesto on kuitenkin hyvä, virtaa riittää koko päivän tarpeisiin.

Puhelimessa on uusi Snapdragon 845 -suoritin ja neljä gigatavua muistia, jotka takaavat laitteen suorituskyvyn. Testatessa mikään tehtävä ei tuntunut liian kuormittavalta.

Kamera tuottaa Sonylle tyypilliseen tapaan kirkkaita ja teräviä kuvia, jotka eivät kuitenkaan yllä aivan markkinoiden parhaimpien tasolle – mikä on puhelimen hintaan nähden täysin hyväksyttävää.

 

+ Pienikokoinen

+ Tehokas koostaan huolimatta

– Sormenjälkilukijan sijainti

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Sony Xperia XZ2 Compact on tehokas mutta pienikokoinen puhelin. Se sopii käyttäjälle, jonka mielestä nykypuhelimet ovat liian suuria. Sormenjälkilukijaa on syytä kokeilla jo kaupassa, sillä sen sijainti voi olla hankala puhelimen koon vuoksi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 845
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5"
Näytön tarkkuus
1080 x 2160 px
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
2870 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.0
Mitat
135 x 65 x 12.1 mm
Paino
168 g
Sormenjälkilukija
Takana
Kamera
19 + 5 Mpx
Microsd-korttipaikka
On