Testissä Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2

Sony on tehnyt hyvän puhelimen, vaikka se ei ihan pärjääkään kovimmille kilpailijoilleen.

tekijä Peter Skovbjerg Jensen #Puhelimet #Sony
8.2

Sony Xperia XZ2 on Sonyn uusi lippulaivapuhelin.

Xperia XZ2 eroaa muista lippulaivapuhelimista siinä, että näytön ylä- ja alapuolella on suuret reunukset. Se on nykyään harvinaista kalleimpien puhelimien keskuudessa. Eivät reunukset pahasta ole, mutta on vaikea ymmärtää, miksi Sony ei sijoita näytön alapuolella olevaan reunukseen kosketus- tai fyysisiä painikkeita, vaan laittaa aina näytön alareunaan samat koti- ja paluupainikkeet. Se on tilan haaskausta.

Puhelimen takaosassa on kaareva lasipinta. Se näyttää upealta, mutta on todella liukas. Jo pelkkä latausjohdon paino saattaa vetää puhelimen pikku hiljaa pöydältä lattialle.

Takaosasta löytyvät kamera ja sormenjälkilukija. Ne ovat Sonyn puhelimessa hieman alempana kuin monilla muilla valmistajilla. Niinpä kamera on juuri sillä kohdalla, johon etusormi hakeutuu etsiessään sormenjälkilukijaa, ja sen seurauksena kameran linssiin tulee rasvaisia sormenjälkiä.

 

Nopea suoritin

Komponenttiensa osalta Sony Xperia XZ2 täyttää kaikki huippumallille asetetut vaatimukset. Akusta riittää mukavasti virtaa koko päivän käyttöä varten, ja Snapdragon 845 -suoritin pitää huolen siitä, että puhelin selviää vaivatta kaikista tehtävistä.

Xperia XZ2:ssa on 19 megapikselin pääkamera. Se on hyvälaatuinen, kuten useimmissa Sonyn puhelimissa. Kuvat ovat kirkkaita, ja tarjolla on riittävästi asetuksia sekä satunnaiselle että innokkaalle kuvaajalle. XZ2:n kamera ei tietenkään pärjää raskaan sarjan kameroille, varsinkin kun siinä on vain yksi linssi.

Näyttö on kirkas ja selkeä. Se tukee ”vain” full hd -tarkkuutta, mutta useimmat käyttäjät eivät huomaisi mitään eroa, vaikka näytön kuvaa verrattaisiin vähän kalliimpien puhelimien tarkempiin näyttöihin.

 

+ Nopea puhelin

+ Akku kestää koko päivän

+ Hyvä kamera

– Sormenjälkilukijan sijainti

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Sony Xperia XZ2 on suorituskykyinen puhelin, jossa on hyvä kamera ja akkukesto. Puhelimessa ei ole kuitenkaan samaa premium-luokan tunnetta kuin useimmissa kilpailijoissaan.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Snapdragon 845
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,7"
Näytön tarkkuus
1080 x 2160 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
Päivän
Akun kapasiteetti
3180 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android Oreo (8.0)
Mitat
153 x 72 x 11.1 mm
Paino
198 g
Sormenjälkilukija
Takana
Kamera
19 Mpx takana, 5 Mpx edessä
Microsd-korttipaikka
On