Testissä Sony Xperia XZs -älypuhelin

Sony Xperia XZs

Tyylikäs 5,2 tuuman näytöllä varustettu älypuhelin, joka pystyy kilpailemaan paljon kalliimpien puhelimien kanssa.

tekijä #Puhelimet #Sony
8.9

Sonylla on erikoinen tapa nimetä Xperia-puhelimiaan. Nimissä käytetään X- ja Z-kirjaimia, ilman että asiakkaalla on pienintäkään aavistusta siitä, mitä kirjaimilla tarkoitetaan.

Uusi Sony Xperia -malli on saanut nimen XZs. Kyseessä on itse asiassa Xperia XZ Premiumin pikkuveli. Vaikka XZs on sitä edullisempi, on siinä monia samoja toimintoja kuin Premiumissa. Muun muassa kyljestä löytyvään virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkitunnistin.

Kun sormenjälkitunnistin on määritelty halutulle sormenjäljelle, onnistuu puhelimen käynnistäminen ja laitteelle kirjautuminen samanaikaisesti. Ratkaisu on todella kätevä ja vaivaton.

Puhelimessa on 19 megapikselin kamera, jossa on hyvät manuaaliset säädöt niitä kaipaaville. Tarjolla on myös neljä sovellusta, joiden avulla saa otettua vielä parempia kuvia ja videoita. Toimintoihin kuuluu muun muassa 4K-video ja AR-tehoste. Jälkimmäisen avulla voi leikitellä ja sijoittaa erilaisia elementtejä, kuten esimerkiksi dinosauruksen, omiin kuviin tai videoihin.

XZs on varsin tyylikäs puhelin, jossa on tilava, neljän gigatavun muisti. Puhelimen pinta on kuitenkin niin liukas, että laite vaatisi melkein suojakuoren, jotta se ei putoaisi kädestä tai taskusta.

Puhelin reagoi erittäin nopeasti, eikä toiminnoissa esiintynyt viivettä. Vain siirryttäessä wlan-verkosta matkapuhelinverkkoon oli havaittavissa pientä hidastelua, mutta samaa vaivaa on muissakin puhelimissa. Kaiken kaikkiaan Sony Xperia XZs on mainio puhelin, joka toimii kuten pitää.

 

+ Tyylikäs muotoilu
+ Tilava muisti
+ Virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkitunnistin
– Liukas pinta

 

Lisätietoja Sony Xperia XZs -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Tyylikäs ja tehokas puhelin, jossa sormenjälkitunnistin on integroitu näppärästi virtapainikkeeseen.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 820, max 2,15 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,2"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB Type-C
Akkukesto
73 t
Akun kapasiteetti
2900 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.1 (Nougat)
Verkko
GSM, HSPA, LTE
Mitat
14,6 x 7,2 x 0,8 cm
Paino
161 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
19 Mpx
Microsd-korttipaikka
On