Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Huippuluuri minikoossa

tekijä #Puhelimet #Sony
8.0

Sonylla on tapana tehdä pienempi versio huippupuhelimistaan – niin myös Sony Xperia Z5:stä, jonka Compact-versio otettiin testiin. Puhelimen useimmat ominaisuudet ovat täsmälleen samat kuin isoveljessä, kokoa lukuun ottamatta. Xperia Z5 Compactissa on 4,6-tuumainen näyttö, jonka tarkkuus on 720 x 1 280 pikseliä. Vaikka näyttötarkkuus on isompaa mallia heikompi, on kuva silti terävä ja näyttö reagoi moitteetta kosketukseen.

Xperia Z5 Compactissa on 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa micro-sd-kortilla jopa 200 gigatavuun asti. Varustukseen kuuluu myös erittäin nopea Snapdragon 810 -suoritin 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. 2 700 milliampeeritunnin akkua ei voi irrottaa, mutta sen saa pikaladattua 60 prosenttiin puolessa tunnissa. Langaton lataus ei onnistu.

Fyysisen kamerapainikkeen ansiosta 23 megapikselin kameraa on helppo käyttää ja kuvanlaatu on erinomainen. Eteenpäin suunnattujen stereokaiuttimien ääni on myös vaikuttava laitteen koon huomioiden, mutta puheluiden ääni ei ole aivan yhtä hyvä. Se on erikoista, sillä isoveli Xperia Z5 briljeeraa juuri tällä ominaisuudella.

Xperia Z5 Compact on suojattu pölyä ja kolhuja vastaan ja kestää vettä 1,5 metrin syvyyteen. Xperia Z5-mallissa häiritsi hieman taustan liukkaus, jonka takia puhelin liukui kaikilla alustoila, jotka eivät olleet täysin vaaterissa. Tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole Xperia Z5 Compact -mallissa, joka ei lipsahtanut lattialle kertaakaan.

Arvio

Hyvä valinta, kun etsimessä on pieni puhelin kehittyneillä ominaisuuksilla.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Quallcomm Snapdragon 810, 1,5 GHz
Muisti
2 GB
Tallennustila
32 GB (op til 200 GB microSD
Näytön koko
4,6 tommer
Näytön tarkkuus
720 x 1280 IPS LCD
Liitännät
Micro-USB
Akun kapasiteetti
2700mAh Li-Ion
Käyttöjärjestelmä
Styresystem: Android 5.1.1 (Lollipop)
Mitat
12,7 x 6,5 x 0,9 cm
Paino
138 gram
Kamera
23 Mpx (taka), 5,1 Mpx (etu)
Microsd-korttipaikka
Ja
Muuta
Farver: Hvid, Grafit, Gul, rød