Kameraområdet stikker mærkbart ud på telefonens bagside

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Erittäin onnistunut keskitason puhelin, jossa on tyylikäs näyttö ja hyvät kamerat.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Xiaomi
8.9

Xiaomi 11 Lite 5Gne on hieno keskitason puhelin. Erinomaisen näytön, hyvien kameroiden ja pitkän akunkeston ansiosta nämä puhelimet ovat hintansa arvoisia. Se, että puhelin myös reagoi yhtä nopeasti kuin kalliimmat puhelimet, on vain hyvä lisä. Näyttö on OLED-tyyppiä, jossa on runsaasti värisyvyyttä (HDR), ja kuva on todella upea. Värit ovat selkeitä ja vivahteikkaita, ja vaalean ja tumman välinen dynamiikka on hyvä. Elementit ja animaatiot liukuvat vaivatta, mikä kertoo tehosta.­ 

Näytön koon huomioon ottaen Xiaomi 11 Lite 5Gne on ohut ja kevyt puhelin. Ohuen muotoilun takia kuulokeliitännälle ei ole tilaa, ja takakamerat ovat melko näkyvästi esillä. Esteettikot voivat myös ihastella taustapuolen helmiäishohtoista efektiä.

Kiinteillä kameroilla saa erittäin hyviä kuvia, joissa on kirkkaat värit ja hyvä luonnollinen terävyys, jota digitaalinen jälkikäsittely parantaa vain vähän. Näin sen pitäisi ollakin.

Pääkamerassa on huikeat 64 megapikseliä, mutta onneksi se tuottaa kuvia helpommin hallittavissa olevalla 16 megapikselin tarkkuudella. Lisäresoluutiota käytetään vähentämään kuvan kohinaa ja parantamaan digitaalista zoomia. Jos zoomauskerroin on 2, kuva otetaan edelleen aidoilla kamerapikseleillä. Yksityiskohdat ovat hieman karkeampia, mutta silti täydessä resoluutiossa.

Käyttöjärjestelmä on Android 11, joka ei ole uusin versio. Xiaomi lupaa kuitenkin, että puhelimeen päivitetään pian Android 12 -käyttöjärjestelmä ja myöhemmin myös Android 13. Sormenjälkilukijan asetusten määrittäminen oikein vaati pari yritystä. Kun se oli tehty, se toimi hyvin. Lukija sijaitsee virtapainikkeessa oikealla puolella. Nimessä oleva pieni lisäys ”ne” tulee sanoista ”New Edition”, mutta kyseessä on päivitys varauksin. Edelliseen malliin verrattuna tässä versiossa on hieman hitaampi prosessori, mutta toisaalta huomattavasti pidempi käyttöaika latausta kohden. Nopeusero ei tunnu päivittäisessä käytössä, joten se on hyvä vaihtokauppa. Lisäbonuksena uudessa versiossa on 8 Gt RAM-muistia 6 Gt:n sijaan.

Mukana toimitettavan laturin teho on jopa 33 wattia. Käytännössä teho ei kuitenkaan ollut yli 25 wattia.


+ Nopeasti reagoiva käyttöliittymä
+ Pitkä akunkesto
– Ei kuulokeliitäntää

Conclusion

Erittäin onnistunut keskitason puhelin, jossa on tyylikäs näyttö ja hyvät kamerat.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 778G 5G 2.4 GHz
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels, 90 Hz
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4250 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
WiFi 6
Mitat
7,6 x 0,68 x 16,05 cm
Paino
158 g
Kamera
64 megapixels
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2795