Skærmen fylder næsten hele forsiden af telefonen, så selfie-kameraet må kigge ud gennem et hul øverst i skærmen.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro on monessa suhteessa samalla viivalla parhaiden kanssa, mutta onneksi hieman edullisemmin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Xiaomi
9.1

Kiinalaisen Xiaomin uusin ehdokas kunnioitusta herättäväksi huippupuhelimeksi on nimeltään 12T Pro, ja se on hintaansa nähden melko tehokas älypuhelin.

Puhelimen sisällä on uusin Snap-dragon-prosessori Qualcommilta, joka on Android-­puhelinten prosessorien päätoimittaja.

Nykyisiä älypuhelimia voi olla vaikea erottaa toisistaan ulkokuoren perusteella, ja myös 12T Pro sulautuu muotoilun osalta massaan.

Vasta teknisiä tietoja katsoessa selviää, mihin puhelin oikeasti pystyy. Kameran kennossa on peräti 200 megapikseliä, mikä alkaa olla suoraan sanottuna jo ihan älytöntä. Oletusarvoisesti kamera käyttää kennon pikseleitä lopullisen kuvan jokaisen yksittäisen pikselin muodostamiseen. Tämä tekee kuvista hienoja ja teräviä, ja se vaikuttaa parantavan erityisesti hämärässä otettuja kuvia. Kuvien tummilla alueilla on huomattavasti vähemmän kohinaa kuin muissa tämän hintaluokan puhelimilla otetuissa kuvissa. Kameran kaksi muuta objektiivia eli ultralaajakulma ja makrolinssi ovat keskinkertaisia.

Myös Xiaomi 12T Pron akkukesto on useimpiin kilpailijoihin verrattuna todella hyvä. Testijaksolla käytimme puhelinta surffailuun internetissä, valokuvien ottamiseen, GPS-navigointiin ja muihin tyypillisiin tehtäviin, ja akku kesti yhdellä latauksella lähes kaksi täyttä päivää. Akun kapasiteetti on kokonaiset 5 000 mAh, ja sen kyllä huomaa.

Akku on kuitenkin myös osasyyllinen puhelimen suurimman miinuksen taustalla. Puhelin on nimittäin melko painava. Suuri akku ja upea 6,67 tuuman AMOLED-näyttö nostavat puhelimen painon yli 200 grammaan. Puhelimen käyttäminen voi väsyttää sormia hieman, mutta onneksi mukana tuleva silikonikotelo parantaa otteen saamista hieman.

Puhelinta ei voi ladata langattomasti, mutta onnistuimme lataamaan sen nollasta sataan prosenttiin noin 25 minuutissa. Pitkiä aikoja ei siis tarvitse selviytyä ilman puhelinta edes silloin, kun se kaipaa lisää virtaa.


+ Huipputerävä kamera

+ Nopea prosessori

– Puhelin on painava

Conclusion

Xiaomi 12T Pro on monessa suhteessa samalla viivalla parhaiden kanssa, mutta onneksi hieman edullisemmin.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Suoritin
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,67"
Näytön tarkkuus
1220 x 2712 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12, MIUI 13
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
16,3 x 7,59 x 0,86 cm
Paino
205 g
Kamera
200 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 5: Single-core: 1279, multi-core: 4062, OpenCL: 6415