Xiaomi 13 har sikkerhedscertificeringen IP68, så den kan tåle både støv og vand.

Xiaomi 13

Xiaomi 13 on huippupuhelin. Se on nopea, ottaa upeita kuvia, ja näyttö on huippuluokkaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Xiaomi
9.1

Xiaomi 13:ssa on kaikki kalliimman hintaluokan puhelimen ominaisuudet. Siinä on ainutlaatuinen muotoilu, jossa on lasia molemmilla puolilla ja kiiltävästä, vankasta alumiinista valmistettu reuna. Reuna on kohtisuorassa näyttöön nähden, joten saat puhelimesta vakuuttavan hyvän otteen, mutta jos sinulla on tapana pudotella puhelintasi usein, voit tehdä siitä erityisen kestävän laittamalla sen puhelimen mukana toimitettavaan läpinäkyvään silikonikuoreen.

Matkapuhelimen sisällä on nopea prosessori, joka teki vaikutuksen sekä mittauksissamme että puhelimen arkikäytössä. Emme yksinkertaisesti löytäneet tarpeeksi vaativia sovelluksia, jotka olisivat kuormittaneet tehokasta prosessoria.

Puhelimessa ei vain ole tilaa microSD-kortille, joten joudut päättämään etukäteen, kuinka paljon tallennustilaa tarvitset. Xiaomi 13:n kalleimmassa versiossa on peräti 512 gigatavua tallennustilaa. Osan tilasta vie suuri valikoima Xiaomi-sovelluksia, jotka ovat jo valmiina puhelimessa, kun kytket sen päälle. Monet näistä sovelluksista ovat kuitenkin vain Googlen sovellusten jäljitelmiä, joten Xiaomin kloonit vaikuttavat melko turhilta. Selainvalikoima on pahin, sillä oletuksena on asennettu Google Chrome, Opera ja Xiaomin oma selain. Onneksi useimmat turhat sovellukset voi poistaa puhelimesta.

Leican kamera Saksasta

Kääntöpuolella oleva kameramoduuli työntyy niin pitkälle ulos, että puhelin on hieman vinossa, kun sen laskee pöydälle. Onneksi valokuvien kuvanlaatu on kuitenkin niin hyvä, että olemme valmiita hyväksymään kameran koon. Kameramoduuli on luotu yhteistyössä saksalaisen Leican kanssa, ja siinä on optinen kuvanvakain, joka takaa, että valokuvat ovat teräviä ja kauniita hämärässä, vaikka puhelin hieman tärähtäisikin painaessasi laukaisinta.

Näyttö hyödyntää lähes kaiken puhelimen etupuolella olevan tilan, ja kuva on kirkas ja kontrastiltaan hyvä. Värit voivat olla hieman voimakkaita, mutta voit helposti valita eri värimaailmojen välillä puhelimen asetuksista. ”Alkuperäiseen” vaihdettaessa valokuvan värit olivat huomattavasti realistisemmat.

Näytön alareunassa on nopea sormenjälkitunnistin. Kun tunnistin on lukenut sormenjäljen, puhelimen lukitus avautuu ja puhelin värisee hieman, joten käyttö tuntuu melkein siltä kuin olisit painanut puhelimessa oikeaa fyysistä painiketta.


+ Kamera hyvällä kuvanvakaimella

+ Erittäin nopea prosessori

– Aivan liikaa turhia sovelluksia

Conclusion

Xiaomi 13 on huippupuhelin. Se on nopea, ottaa upeita kuvia, ja näyttö on huippuluokkaa.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Suoritin
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,36"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mitat
15,3 x 7,15 x 0,8 cm
Paino
189 g
Kamera
50 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 6: 1427 single core, 5417 multicore