Kameraet er produceret i samarbejde med det anerkendte tyske firma Leica.

Xiaomi 13T Pro

13T Pro vakuuttaa suorituskyvyllään ja näytön laadullaan, mutta esiasennettuja sovelluksia ei olisi tarvittu lainkaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Xiaomi
8.4

13T Pro on kiinalaisen Xiaomin versio tinkimättömästä älypuhelimesta. Teknisten tietojen perusteella se on monin tavoin parempi kuin uusi ja yli sata euroa kalliimpi iPhone.

13T Pron näyttö on huippuluokkaa. Se on suuri ja tarjoaa upeat värit sekä vahvan kontrastin. Resoluutio ei ole korkein näkemämme, mutta kuva on silti terävä, kun pidät näyttöä tyypillisellä etäisyydellä silmistäsi, joten siinä suhteessa ei ole mitään valittamista. Näyttö päivittyy salamannopeasti, mikä luo kauniin ja sujuvan vaikutelman, kun selaat pitkän verkkosivun sisältöä tai käytät paljon suorituskykyä vaativaa sovellusta.

   Puhelimen suorituskyky onkin erinomainen sekä mittauksiemme mukaan että jokapäiväisessä käytössä. Jopa vaativimmatkin pelit toimivat puhelimessa ongelmitta.

Valitettavasti tehokkaat komponentit kuluttavat myös paljon virtaa, emmekä useinkaan saaneet puristettua akusta irti kuin hieman yli 24 tunnin käyttöajan. Onneksi myyntipakkauksessa on mukana suuri ja tehokas laturi. Sen teho on peräti 120 wattia, ja akun lataaminen 50 prosenttiin kesti kin vain kymmenen minuuttia. Reilun 25 minuutin kuluttua puhelin oli ladattu täyteen.

Suuri kamera tulee muutaman millimetrin ulos takaa, joten jos haluat käyttää puhelimenta vaikkapa pöydän päällä, joudut sietämään sitä, että ­­13T Pro keikkuu puolelta toiselle sitä painellessa.

Olisimme hyvin tulleet toimeen ilman ylimääräisiä sovelluksia, joita on valmiksi asennettuina 13T Pro -laitteeseen, kun sitä aletaan käyttää ensimmäistä kertaa. Laskimme kymmenen meille turhaa sovellusta Booking.comista TikTokiin, ja joitakin Xiaomin omia sovelluksia ei voinut lainkaan poistaa.

Käyttöjärjestelmä on Xiaomin oma räätälöity versio Androidista, emmekä oikein pitäneet siitä, miten sovellukset on järjestetty. Kun pyyhkäisee näytön alareunasta ylöspäin, näyttöön ei tule aakkosellista luetteloa kaikista sovelluksista, kuten voisi odottaa. Sen sijaan toiminto avaa Googlen hakusivun, vaikka se mielestämme mieluummin olisi saanut avata puhelimen verkkoselaimen.

Jos hinta tuntuu sinusta liian kalliilta, niin kannattaa harkita tavallista 13T-mallia.  Se maksaa 650 euroa, mutta ominaisuudet ovat lähes yhtä hyvät kuin Pro-mallissa.


+ Nopea

+ Tehokas laturi

– Liikaa turhia sovelluksia

Conclusion

13T Pro vakuuttaa suorituskyvyllään ja näytön laadullaan, mutta esiasennettuja sovelluksia ei olisi tarvittu lainkaan.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Suoritin
Mediatek Dimensity 9200+
Muisti
12 GB
Tallennustila
512 GB
Näytön koko
6,67"
Näytön tarkkuus
2712 x 1220 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4
Mitat
16,2 x 7,6 x 0,9 cm
Paino
206 g
Kamera
50 MP tele, 12 MP ultrawide, 20 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 2055 single-core, 5563 multi-core