Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 on nopea puhelin, jonka kamera ja näyttö ovat korkealuokkaiset, mutta akku voisi kestää pidempään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Xiaomi
8.3

Mi 11 kuuluu kiinalaisen älypuhelin-valmistajan Xiaomin edistyksellisimpiin puhelimiin. Se on täysin vertailukelpoinen parhaiden tällä hetkellä myynnissä olevien älypuhelimien kanssa. Puhelin on nopea, ja suoritin on sama Snapdragon 888 kuin monissa muissakin uusissa Android-puhelimissa. Koska puhelimessa on myös paljon RAM-muistia ja 5G-yhteys internetiin, sovellukset toimivat ilman viivettä.

Modernit älypuhelimet muistuttavat usein toisiaan, joten ne yrittävät erottautua toisistaan erityisesti kameran avulla. Mi 11 on onnistunut tässä. Takaosan kameramoduulissa on kolme linssiä: ensisijainen kamera, jonka erottelukyky on vähän turhankin suuri 108 megapikseliä, 13 megapikselin ultralaajakulma ja makro-objektiivi, joka ottaa 5 megapikselin kuvia. Varsinkin viimeksi mainittu tuottaa upeita kuvia. Tarvittaessa sitä voi käyttää jopa pienellä painetun tekstin lukemista helpottavana luuppina. Teleobjektiivia tässä puhelimessa ei ole, joten jos haluat ottaa valokuvia kauempaa, sinun kannattaa hankkia jokin toinen puhelin.

Videotehosteet ovat tavallista mielenkiintoisempia. Kuvia voi esimerkiksi ”jäädyttää” osittain ja taustaa voi zoomata lähemmäs samalla kun kuvan etualalla näkyvä osa pysyy ennallaan. Hämärässä otetuissa kuvissa ja videoissa ei yleensä ole liikaa kohinaa. Onnistuimme luomaan kameralla hienoja timelapse-teoksia (useista yksittäisistä valokuvista koostuvia videoita) takapihalla auringonlaskun jälkeen.

Kookas näyttö on lähes seitsemän tuuman kokoinen. Sen kontrasti on erinomainen ja kirkkaus hyvä. Ainoa häiriötekijä on selfiekamera, josta tulee näytön vasempaan yläkulmaan musta aukko.

Akun kesto ei yllä parhaimpien joukkoon. Testin aikana puhelimen akku oli illan tullen pari kertaa lähes tyhjä. Tämä tapahtui päivinä, jolloin näyttöä, GPS:ää ja kameraa oli käytetty paljon, mutta siitä huolimatta vain hiukan yli 16 tunnin akkukesto antaa syytä huoleen.


+ Nopea

+ Hyvä makrokamera

– Akku voisi kestää pidempään

Conclusion

Xiaomi Mi 11 on nopea puhelin, jonka kamera ja näyttö ovat korkealuokkaiset, mutta akku voisi kestää pidempään.

Ominaisuudet

Merkki
Xiaomi
Suoritin
Snapdragon 888
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,81"
Näytön tarkkuus
3200 x 1440 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
16-24 tuntia
Akun kapasiteetti
4.600 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mitat
16,4 x 7,5 x 0,81 cm
Paino
196 g
Sormenjälkilukija
Kyllä, näytössä
Kamera
108 MP, 13 MP laajakuva, 5 MP makro, 20 MP selfiekamera
Microsd-korttipaikka
Ei