De to ens routeree har en praktisk beskeden størrelse.

Asus AiMesh Wi-Fi System AX6100

Kahden mesh-reitittimen setti, joka tukee WiFi 6 -standardin langatonta lähiverkkoa.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Asus
9.5

Tämä kahden langattoman reitittimen setti on uutta WiFi 6 -verkkostandardia tukeva mesh-järjestelmä. Se tuottaa erinomaisen langattoman yhteyden reitittimien välille, ja lisäksi kumpaankin reitittimeen voi liittää verkkokaapelin. Peitto on hyvä, ja erilaiset käyttötavat on esitelty selkeästi. Lisäksi hinta on kohtuullinen.

AX6100-setin kompaktit reitittimet ovat keskenään samanlaiset. Kummassakin on neljä ulkoista ja kaksi sisäistä antennia. Laitteiden takaosassa on verkkoportteja sekä kaksi usb-porttia tulostimelle tai verkkolevylle. Merkkivalot kertovat reitittimen tilasta, ja wps-painike helpottaa uusien laitteiden liittämistä.

Reitittimien käyttöönotto tapahtuu helpoiten Asuksen mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on hyvin tehty ja se antaa selkeät ohjeet siitä, miten reitittimet liitetään. Testatessa kävi niin, että yksi reitittimistä piti nollata, ennen kuin se sai yhteyden toiseen reitittimeen. Onneksi tämäkin tilanne kuvattiin sovelluksen ohjeissa.

Saimme mittauksissa langattomaksi nopeudeksi 564 megabittiä sekunnissa tietokoneen ja reitittimen välillä. Se on hyvä tulos, vaikka ei ylläkään samalle tasolle nopeimpien testaamiemme reitittimien kanssa. Kahden mesh-yksikön väliseksi siirtonopeudeksi saatiin vaikuttavat 929 megabittiä sekunnissa. Tulos on lähes yhtä hyvä kuin langallisessa verkossa, ja sen ansiosta etäämmällä olevaan mesh-yksikköön liitetyillä laitteilla on erinomainen yhteys ensisijaiseen yksikköön ja nettiin.

Myös kantama on erinomainen, ja saimme luotua vakaan yhteyden jopa tilaan, jossa muut reitittimet antavat yleensä periksi. Jos Asuksen reitittimien sijainti valitaan oikein, voidaan tällä setillä ulottaa lähiverkko jopa usean sadan neliömetrin tilaan.

Hallintasivut on rakennettu hyvin, ja ne sisältävät selkeitä kuvakkeita. Liikkumista ja hallintaa helpottavat välilehdet, alavälilehdet ja ohjeet. Reitittimissä on kaikki mahdolliset toiminnot, mukaan lukien vierasverkko ja optimointi pelikäyttöön.

Reitittimien takaosassa olevia usb-portteja voidaan käyttää tiedostojen ja tulostimien jakamiseen verkon kautta. Toimintoa testattiin nopealla usb-muistilla ja luku/kirjoitusnopeudeksi saatiin 85/96 megatavua sekunnissa. Siirtonopeus on lähes yhtä hyvä kuin varsinaisella verkkolevyllä, mikä tekee reitittimen kautta tapahtuvan tiedostonjaon varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.


+ Helppo käyttöönotto
+ Erittäin suuri siirtonopeus
+ Laaja kantama
+ Hyvä tiedostonjako
+ Miellyttävä käyttöliittymä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Huippuluokan mesh-setti luo vakaan langattoman verkon, jossa on suuri siirtonopeus, hyvä tiedostonjako ja selkeä hallinta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
WiFi 6
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
5 per yksikkö
Usb-portit
1 x usb 3.0, 1 x usb 2.0
Kulutus
10 W/yksikkö
Mitat
15,5 x 15,5 x 5,3 cm (yksi laite)
Ilmoitettu nopeus
4804 Mbit/s
Muuta
Kolme taajuutta
Mitattu nopeus
929 Mbit/s / 564 Mbit/s