ASUS Blue Cave

Asus Blue Cave AC2600

Näyttävästi muotoiltu langaton reititin, joka tuo lisäturvaa älykotiin ja jonka käytettävyys on huippuluokkaa. Nopeudetkin ovat kohdallaan, kun etäisyyttä reitittimeen ei ole liikaa.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Reitittimet #Asus
7.8

Asus Blue Cave on langaton reititin, vaikka sitä ei heti ensisilmäyksellä uskoisikaan, sillä laitteen ulkonäkö poikkeaa huomattavasti perinteisistä reitittimistä. Kompaktin ja tyylikkään muotoilunsa ansiosta Blue Cavea ei tarvitse piilottaa komeroon tai kirjahyllyyn kirjojen taakse.

Salonkikelpoisuuden lisäksi laite on muutenkin hyvä pitää näkyvillä, ettei langaton signaali törmää ja huku esimerkiksi teknisen tilan metallioven taakse. Kokeiltaessa laite sijoitettiin kotioloissa lipastoon. Kantama riitti silti hyvin noin 100 neliön huoneiston molempiin kerroksiin.

Langattoman verkon siirtonopeus on erinomainen, kun verkkoon yhdistetyt laitteet ovat alle viiden metrin etäisyydellä reitittimestä. Lähiverkon reuna-alueilla vauhti hiipuu jonkin verran, ja nopeushävikki on huomattavasti suurempi kuin käytettäessä perinteistä, ulkoisilla antenneilla varustettua reititintä. Samasta hintaluokasta onkin mahdollista löytää paremmalla kantamalla ja suuremmilla siirtonopeuksilla varustettuja reitittimiä.

Turvallinen reititin älykotiin

Asus Blue Cavella on hihassaan monta ässää tyylikkään muotoilun ja nopeuden lisäksi. Käyttöönotto on jopa hämmästyttävän helppoa, vaikka selainpohjainen käyttöliittymä voikin vaatia aloittelijalta totuttelua. Kaikkiaan reitittimen toimintakuntoon saattaminen ja langattoman lähiverkon luominen nimineen ja salasanoineen vie vain muutaman minuutin.

Tämän jälkeen lähiverkon asetuksia on vaivaton hallita joko tietokoneella tai puhelimella. Varsinkin viimeksi mainitulla se on erityisen kätevää, sillä puhelimella voi tarkistaa verkkoliikenteen tilan ja rajoittaa laitteiden pääsyä verkkoon. Lisäksi sovellus antaa käyttövinkkejä ja ehdottaa esimerkiksi salasanan vaihtoa, jos se vaikuttaa heikolta.

Toimitukseen sisältyy vuoden lisenssi tietoturvaohjelmistolle, joka suojaa verkkoon kytkettyjä laitteita. Tämä on hyödyllinen ominaisuus erityisesti silloin, kun käytössä on älykkäitä lamppuja, älykäs jääkaappi tai muita verkkoon kytkettyjä kodinkoneita, joiden tietoturva on usein huonosti järjestetty.

 

+ Helppo käyttöönotto
+ Erinomaiset siirtonopeudet
+ Toimiva sovelluskäyttö
– Nopeus lähiverkon reuna-alueilla

Katso päivän hinta Asus Blue Cave AC2600 -reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Hyvin toimiva salonkikelpoinen langaton reititin, jossa on tietoturva yhdysrakenteisena. Nopeus saisi olla parempi kantaman reuna-alueilla.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
4
Usb-portit
1 x USB 3.0
Mitat
16 x 16 x 8 cm
Ilmoitettu nopeus
1734 Mbit/s
Mitattu nopeus
774 Mbit/s