Testissä pelikäyttöön tarkoitettu langaton tehoreititin – Asus ROG Rapture GT-AC5300.

Asus ROG Rapture GT-AC5300

Pelikäyttöön tarkoitettu langaton reititin, jossa riittää nopeutta ja suorituskykyä.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Asus
9.0

Jo heti ensisilmäyksellä on selvää, että kyse ei ole mistään tavallisesta reitittimestä. Sekä laitteen paino, koko että hinta kuuluvat ehdottomasti raskaaseen sarjaan. Tässä suuressa, huomiota herättävässä reitittimessä on kahdeksan ulkoista antennia, ja mustaa ulkoasua on tehostettu punaisella värillä.

Reitittimen takalevyssä on ilahduttavasti kahdeksan verkkoporttia ja kaksi usb 3.0 -porttia, joten usb-laitteita voi käyttää mediapalvelimena. Kahdessa verkkoporteista on erittäin suuri prioriteetti, mikä on kätevää pelatessa. Lisäksi kaksi verkkoporttia on mahdollista liittää yhteen siirtonopeuden tuplaamiseksi esimerkiksi verkkokiintolevylle.

Reitittimen käyttöönotto sujuu helposti: Lyhyt ohjattu toiminto kysyy verkon nimeä ja salasanaa, minkä jälkeen reitittimen kaikki kolme taajuuskaistaa ovat käytettävissä. Asuksen reitittimessä on 2,4 gigahertsin kaistan lisäksi kaksi erillistä 5 gigahertsin kaistaa, joten pelaaminen ja raskas liikenne voidaan pitää omilla kaistoillaan.

Hyvän kantaman reititin

Reitittimen nopeusmittauksissa päästiin 402 megabitin sekuntivauhtiin pöytäkoneella ja 314 megabittiin sekunnissa mobiililaitteella. Ja nopeudet säilyvät myös etäisyyden kasvaessa. Melko pitkälläkin matkalla reititin tarjosi 100 megabitin sekuntivauhtia 5 gigahertsin taajuudella ja kantamaa seinästä seinään, vaikka asunnossa oli useita esteitä signaalille. Suoritus on parempi kuin millään muulla KotiMikron tähän asti testaamalla reitittimellä. Aukottoman peiton saa, kun reititin sijoitetaan keskelle asuntoa.

Vastausaika ping-mittauksessa oli sen sijaan 8 millisekuntia, joka on enemmän kuin muilla langattomilla reitittimillä. Se on hieman outoa, mutta reitittimen iso kapasiteetti pitää huolen, ettei vastausaika kasva huomattavasti suuressa kuormituksessa.

ROG-reitittimen käyttöliittymä on muotoiltu pelityyliin, mikä ei välttämättä ole hyvä asia muiden kuin pelaajien kannalta. Yleiset käsitteet, kuten Quality of Service (QoS), jolla määritellään verkkoliikenteen priorisointi, on nimeltään Game. Lisäksi tumma teema voi häiritä asetusten tulkintaa. Tämä on tietysti tottumiskysymys, mutta liittymässä saisi olla mahdollisuus valita yksinkertaisempi näkymä. Reitittimen perustoimintoja voi kuitenkin hallita myös kätevällä sovelluksella.

 

+ Hyvä siirtonopeus
+ Erinomainen kantama
+ Runsaasti toimintoja
– Kallis

Katso päivän hinta Asus ROG Rapture GT-AC5300 -reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Asuksen reititinhirmu on äärimmäisen nopea ja tarjoaa suvereenin kantaman sekä kaikki mahdolliset pelaajan tarvitsemat toiminnot. Tässä ei närästä kuin hinta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
802.11ac/1024QAM
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
8
Usb-portit
2 x usb 3.0
Kulutus
9,6 W
Mitat
24,5 x 24,5 x 6,5 cm (L x S x K)
Ilmoitettu nopeus
2167 Mbit/s
Muuta
Ethernet-porttien ryhmitys (link aggregation)
Mitattu nopeus
402 Mbit/s (pöytäkone) / 314 Mbit/s (mobiililaite)