Asus ROG GT-AX11000 on joka suhteessa mahtava reititin.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

WiFi 6 -reititin, jossa on runsaasti tehoja ja uusinta tekniikkaa.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Asus
8.2

Asuksen reititin pistää silmään heti, sillä laite on suuri ja painava, ja siinä on kahdeksan ulkoista antennia, jotka pitää kiinnittää. Reitittimen mukana tulee hyvälaatuinen verkkokaapeli, pieni pikaopas käyttöönottoa varten ja ohjeet, kuinka verkkokortin saa toimimaan reitittimen kanssa.

Laitteen takaosassa on hyvät liitännät. Kahta usb-porttia voi käyttää esimerkiksi tulostimen, mediapalvelimen tai ulkoisen tallennusvälineen liittämiseen sekä mobiiliyhteyteen ja netin kautta tapahtuvaan tiedostonjakoon. Neljä tavallista ethernet-verkkoporttia on tarkoitettu paikallisen, langallisen lähiverkon käyttöön. Verkkoportteja voisi olla enemmänkin ottaen huomioon laitteen kapasiteetin.

Reitittimen erikoisuus on 2,5 gigabitin verkkoportti. WiFi 6, jota reititin käyttää, on tavallista ethernet-verkkoa nopeampi, joten laitteessa on myös uusi nopeampi verkkoportti. Toistaiseksi saatavana ei kuitenkaan ole laitteita, jotka tukisivat uuden standardin ethernet-liitäntää, mutta on silti hyvä, että laite on varautunut tulevaan.

Reitittimen käyttöönotto sujuu ongelmitta erinomaisen oppaan avulla. Vaiheita on hieman tavallista enemmän, mukaan lukien merkillinen kysymys, jossa tiedustellaan, otetaanko 802.11ax HE frame support käyttöön. Tämä on tärkeä kysymys, sillä se koskee WiFi 6:n käyttöönottoa. Kysymyksen taustalla on se, että osa Intelin verkkokorteista pitää päivittää, jotta ne toimivat reitittimen kanssa. Tätä varten mukana tulee alussa mainitut ohjeet.

Hallintasivut ovat muiden Asus-reitittimien tavoin yksityiskohtaiset ja suorastaan runsaat. Koska reititin on tarkoitettu peliharrastajille, valikkoväreinä toimivat musta ja punainen, ja pientä tekstiä ja erilaisia asetuksia on joka sivulla. Hallintasivut vaativatkin jonkin verran totuttelua.

Asuksen reitittimen kiinnostavin ominaisuus on luonnollisesti sen suorituskyky, joka ei tuottanut pettymystä. WiFi 6 -yhteydellä päästiin peräti 908 megabitin sekuntivauhtiin kaapelilla yhdistetyn verkkolevyn kanssa. Vähintään yhtä vakuuttavaa oli se, että samaan tulokseen päästiin, kun reititin työskenteli muiden isojen tiedonsiirtojen parissa.

Laite pystyy huolehtimaan epätavallisen suuresta liikenteestä, ilman että sillä on vaikutusta nopeuteen. WiFi 5:llä (802.11ac) vauhdiksi saatiin 522 Mbit/s. Myös kantamassa päästiin uuteen ennätykseen. Käytettäessä samaa sijaintia kuin muissa reitittimissä saatiin vakaa yhteys yhtä huonetta kauemmaksi kuin aiemmilla laitteilla. Kaikkialla saatiin vähintään 100 megabitin langatonta vauhtia. Peitossa ei ollut lainkaan kehnoja alueita.


+ Uusinta verkkotekniikkaa

+ Suuri nopeus – myös kuormituksessa

+ Monipuoliset toiminnot

– Kova hinta


Katso päivän hinta Asus ROG Rapture GT-AX11000 -reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Asus RT-AX11000 tukee uusinta verkkotekniikka, ja laitteen suorituskyky on huippuluokkaa myös tehokäytössä – mikä näkyy hinnassa.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
WiFi 6 (802.11ax)
Ethernet
1 x 2,5 gigabit, 4 x 1 gigabit
Verkkoportit
1 x wan, 5 x lan
Usb-portit
2 x usb 3.1 Gen 1
Kulutus
11 W
Mitat
24 x 24 x 6 cm (L x S x K) (ilman antenneja)
Ilmoitettu nopeus
4804 Mbit/s
Muuta
Link Aggregation -ominaisuus
Mitattu nopeus
908 Mbit/s