Routeren er hele 35 cm bred, selv når antennerne er klappet ind, og den vejer næsten 2,5 kg.

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000

GT-AXE16000:ta parempaa reititintä on vaikea löytää, mutta hinta on tässä tapauksessa yhtä korkea kuin laatu.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #Asus
9.9

Rapture GT-AXE16000 on kunnioitusta herättävin reititin, jota olemme koskaan testanneet. Jo pelkkä koko tuntuu pakkauksesta otettaessa melkoiselta. Kyseessä ei todellakaan ole reititin, joka sulautuisi ympäristöönsä olohuoneen hyllyllä.

Reitittimessä on kahdeksan suurta antennia, ja se luo uusimman langattoman Wi-Fi 6E -standardin avulla vahvan verkon, jonka kantama on hyvä. Kolmen metrin päässä mittasimme testiohjelmalla 1,03 Gbit/s. Talon kauimmassa nurkassa eli noin 15 metrin päässä ja useiden betoniseinien takana 5 GHz:n verkossa oli edelleen käyttökelpoinen signaali. 6 GHz:n verkko oli täysin kuollut, mutta samassa paikassa ovat antaneet periksi kaikki muutkin testaamamme yksittäiset reitittimet.

Jos koti on suuri ja toiveissa on tämän hetken nopein langaton verkko, GT-AXE16000:stä ja ylimääräisestä ASUS-reitittimestä voi muodostaa mesh-verkon, jossa reitittimet jakavat verkkoliikenteen. Koska yksi GT-AXE16000:n taajuuskaistoista on varattu yksinomaan yhteyden muodostamiseen toiseen reitittimeen, vauhti ei hidastu kolmella muulla kaistalla.

Reitittimen sisällä on täydellinen pieni tietokone, jossa on neliytiminen prosessori ja kaksi gigatavua ram-muistia. Sen ansiosta GT-AXE16000 voi toimia useiden laitteiden kanssa samanaikaisesti ilman huomattavaa hidastumista. Reitittimen omassa ohjausjärjestelmässä voi priorisoida liikennettä niin, että esimerkiksi elokuvat tai videot ovat etusijalla muuhun verkon sisältöön nähden.

Reitittimessä on hyvä valikoima verkkoportteja. Internetyhteyden WAN-portti on 2,5 gigabitin portti, tavallisia yhden gigabitin portteja on neljä, ja lisäksi 10 gigabitin portteja on peräti kaksi.

GT-AXE16000 ei todellakaan ole tarkoitettu kaikille, sillä sen hinta on yhtä kova kuin suorituskyky. Sen hankkimisessa on järkeä vain, jos verkkoon pitää ehdottomasti liittää useita laitteita samanaikaisesti erittäin suurella nopeudella. Silloin se palvelee täydellisesti.

+ Erittäin nopea

+ Neljä taajuuskaistaa

+ Hyvä valikoima verkkoliitäntöjä

Conclusion

GT-AXE16000:ta parempaa reititintä on vaikea löytää, mutta hinta on tässä tapauksessa yhtä korkea kuin laatu.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
Wi-Fi 6E
Verkkoportit
4 x gigabit, 1 x 2,5 gigabit, 2 x 10 gigabit
Usb-portit
2
Mitat
35,3 x 35,3 x 19,3 cm
Ilmoitettu nopeus
16000 Gt/t
Mitattu nopeus
1,03 Gt/t