ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC5300

Monsterireititin yltää kauas

tekijä DAU #Reitittimet #Router #Asus
8.0

Langattomasta reitittimestä pulittaa kuusisataa euroa vain harva. Asus RTAC5300 on lajissaan aivan omaa luokkaansa, mistä sen ulkonäkö ei jätä epäilystäkään.

Jättikokoinen Asus RTAC5300 painaa 1,8 kiloa, ja siinä on kahdeksan ulkoista antennia, jotka tekevät siitä jättihämähäkin näköisen. Se ei muistuta millään lailla mitään aiemmin testatuista reitittimistä.

Langattomat signaalit kiitävät kolmea kaistaa, ja nopeudet niillä ovat uskomattomia – ainakin teoriassa. Nimensä mukaisesti laite pystyy siirtämään dataa 5300 megabin sekuntinopeudella. Todellisuudessa kyse on tietysti täysin teoreettisista n-standardin (2,4 gigahertsin kaista) ja ac-standardin (kaksi viiden gigahertsin kaistaa) mukaisista enimmäisnopeuksista. Reititin oli kuitenkin myös testissä erittäin tehokas ja nopea.

Antennit huolehtivat sekä signaalin liikkumisesta nopeasti että sen yltämisestä kauas. Kaksikerroksisen rivitalon joka huoneessa signaali oli mittausten mukaan paljon voimakkaampi kuin muuten hyvän ac1200- reitittimen. Näin voimakas signaali yltänee myös puutarhaan ja autotalliin asti.

Viiden gigahertsin taajuudella keskimääräiset nopeudet olivat noin 310 megabittiä sekunnissa ja lä- hes sata megabittiä n-verkossa, jonka kantama oli pidempi. Tulos on hieno, mutta toisaalta samoihin nopeuksiin voidaan päästä ac-reitittimellä, jonka hinta jää kolmannekseen.

Reititin otetaan käyttöön selaimella, ja valikot tarjoavat sekä kokemattomille verkonvirittäjille että asiantuntijoille hyvät mahdollisuudet mukauttaa verkkoa ja seurata tietoliikennettä. Monet toiminnoista on helppo ottaa käyttöön tai kytkeä pois päältä. Näin on myös vierasverkkojen (joita muuten voi luoda yhdeksän) laita. Reitittimeen voi yhdistää kaksi ulkoista asemaa ja neljä verkkolaitetta johdolla. Langattomia laitteita verkkoon voi yhdistää vielä enemmän, ja reititin käsittelee laajaakin verkkoa näppärästi.

Conclusion

Kaikin puolin äärimmäinen reititin sellaiselle, joka haluaa ehdottomasti parasta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
2,4 GHz, 5 GHz-1, 5 GHz-2
Verkkoportit
WAN (internet), 4 x LAN (netværk)
Usb-portit
USB 3.0, USB 2.0
Mitat
24,5 x 24,5 x 6,5 cm