ASUS RT-AC86U AC2900

Asus RT-AC86U AC2900

Huippunopea ja helppokäyttöinen reititin.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Reitittimet #Asus
8.8

Toimituksessa on testattu vuosien mittaan lukuisia reitittimiä, mutta vain harvat niistä pärjäävät nopeudessa Asuksen RT-AC86U AC2900 -reitittimelle.

RT-AC86U-reitittimen huippunopeus on hämmästyttävän suuri, joten elokuvia ja sarjoja pystyy suoratoistamaan ongelmitta samaan aikaan kun lataa isoja tiedostoja tai ohjelmia internetistä.

Nopeuden testaamista varten liitimme kaksi tietokonetta Asuksen reitittimeen. Toisessa tietokoneessa oli tavallinen gigabitin verkkokortti ja johto reitittimeen, kun taas toisessa laitteessa oli markkinoiden tehokkain langaton verkkokortti.

Pääsimme testauksen aikana nopeuksiin, jotka vastaavat langallisen verkon maksiminopeutta, joten käytännössä voidaan päästä yli 900 megabitin sekuntivauhtiin – ja se on hurjaa vauhtia.

Reitittimeen liitettävien laitteiden tulee kuitenkin olla muutaman metrin säteellä kolmesta tehokkaasta antennista, jos haluaa nauttia huippunopeudesta.

Etäämmällä nopeudet tippuvat selvästi. Peitto ja yhteys ovat nopeushävikistä huolimatta vakaat, eikä yhteys katkeile silloinkaan, kun yhteyttä käyttää useampi laite samaan aikaan.

Helppo käyttöönotto

Reitittimen käyttöönotto sujuu vaivattomasti. Verkkonimen ja salasanan valitsemiseen sekä pakollisiin valintoihin menee noin 10 minuuttia, minkä jälkeen langaton verkko on käyttövalmis.

Käyttöönoton jälkeen reitittimen asetuksia voi tarvittaessa muuttaa tietokoneelta tai puhelimesta käsin. Reitittimen käyttöliittymä on selkeä ja mukautettavissa oman kokemustason mukaan.

Asuksen reitittimessä on hyvät turvaominaisuudet, joihin kuuluu muun muassa AiProtection. Se suojaa verkkoa hyökkäyksiltä ja estää lähiverkkoon liitettyä saastunutta tietokonetta saastuttamasta verkon muita laitteita.

Käyttäjä voi myös halutessaan rajoittaa yksittäisten verkkolaitteiden pääsyä tietyille sivustoille. Näin hän voi valita, mihin verkkoa käyttävillä vierailla tai vaikka perheen lapsilla on lupa mennä.

+ Suuri huippunopeus
+ Usean laitteen samanaikainen käyttö
– Nopeus tippuu etäämmällä

Lisätietoja reitittimestä saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Erinomainen reititin, jossa on hämmästyttävä huippunopeus ja helppo käyttöönotto. Nopeudet tippuvat kuitenkin hieman etäämmällä olevissa laitteissa.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit ethernet
Verkkoportit
4
Usb-portit
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mitat
22 x 16 x 8,33 cm
Ilmoitettu nopeus
1734 Mbit/s
Mitattu nopeus
873 Mbit/s