En af netværksportene er på hele 10 gigabits/sekund!

Asus RT-AX89X

Langaton Wi-Fi 6 -reititin 10 gigabitin ethernet-portilla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Asus
8.8

Hämähäkkimäinen luksusreititin RT-AX89X on kallis, mutta se tarjoaa myös todella hyvän suorituskyvyn kaikissa tilanteissa.

Erityisen vaikuttava on nopean 5 gigahertsin taajuusalueen kantama. Olemme tottuneet siihen, että nopeus putoaa melko nopeasti, kun vastaa tulee seinä tai pari, mutta yllätykseksemme saimme vakaan yhteyden ja hyvän nopeuden lähes yhtä suurella etäisyydellä kuin 2,4 gigahertsin taajuudella – mikä on mukavaa ja hyödyllistä. Nopeustestimme 5 gigahertsin taajuusalueella osoitti tasaisen nopeuden olevan yli 800 megabittiä sekunnissa, kun mittaus tehtiin yleisesti saatavilla olevilla verkkolaitteilla. Wi-Fi 6 -puhelimen testaus tarjosi erinomaisen siirtonopeuden, 550 megabittiä sekunnissa. Erityiset 4×4- tai 8×8-verkkosovittimet voivat tarjota vielä suuremman nopeuden.

Ilahduttavaa oli myös reitittimen mutkaton käyttöönotto. Siihen voidaan käyttää sovellusta, mutta yhdysrakenteinen verkkopalvelin toimii myös hyvin. Selaimeen tarvitsee vain naputella reitittimen osoite, minkä jälkeen reititin esittää tarvittavat kysymykset verkon nimestä ja käyttäjätunnuksista ja päivittää laiteohjelmiston. Sen jälkeen laite on käyttövalmis.

Hallintasivut yrittävät tasapainoilla kauniin grafiikan ja lukuisten asetusten välillä. Se ei ole helppoa näin monipuolisilla asetusvaihtoehdoilla, ja toisinaan lopputulos on melko kryptinen. Käyttöliittymä on kuitenkin suurimmaksi osaksi selkeä.

Tässä suuressa Wi-Fi 6 -reitittimessä, jossa on kahdeksan kaarevaa antennia, on jotain hämähäkkimäistä. RT-AX89X ei ole aivan yhtä suuri ja välkkyvä kuin edeltäjänsä, mutta se ei missään nimessä ole huomaamaton. Takaosassa on peräti kahdeksan verkkoporttia ja huippunopea 10 gigabitin ethernet-portti, joten vauhtia on riittävästi esimerkiksi uudelle verkkolevylle.

Kahta usb-porttia voidaan käyttää media-, tiedosto- ja tulostinjakoon verkon kautta – ainakin periaatteessa. Määrittäminen on kuitenkin hankalaa, ja siinä tarvitaan jopa vanhentunutta SMB-1-verkkoprotokollaa, että ominaisuus jää helposti käyttämättä.


+ Erinomainen kantama
+ Hyvät siirtonopeudet
+ Salamannopea ethernet-portti
– Hankala tiedostonjako

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Vankkatekoinen reititin hyvällä 5 gigahertsin kantamalla ja kapasiteetilla, joka riittää useisiin samanaikaisiin yhteyksiin.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
10 Gigabit Ethernet
Verkkoportit
10 + 1
Usb-portit
2 x USB-3
Mitat
34,4 x 34,4 x 8 cm
Ilmoitettu nopeus
4800 Mbit/s
Muuta
839 Mbit/s