Det industrielle udseende kan godt gøre det lidt svært at få routerne placeret diskret i hjemmet.

ASUS ZenWiFi Pro ET12

Investointi ZenWiFi Pro ET12 -settiin kannattaa vain, jos sen korkealle suorituskyvylle on oikeasti tarvetta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #Asus
9.5

ASUS ZenWiFi Pro ET12 on ylettömän kallis kahden reitittimen järjestelmä, mutta rahojen vastineeksi se tarjoaa nopean langattoman verkon, joka kattaa suurenkin talon.

Kookkaat reitittimet muodostavat yhdessä yhden langattoman verkon. ASUSin oman arvion mukaan sarjan kahdella reitittimellä voi kattaa jopa 557 neliömetrin kokoisen talon. Verkon reunoilla toimii tosin vain 2,4 GHz:n taajuus, jonka kantama on kolmesta taajuusalueesta pisin. Testimme aikana meillä ei ollut mitään ongelmia saada signaali yltämään joka nurkkaan talossa, jossa on 175 neliömetriä tilaa ja paljon betonisia väliseiniä.

Kun reitittimet olivat noin kolmen metrin päässä toisistaan, siirtonopeus oli 1,2 gigabittiä sekunnissa. Luku tekee ZenWiFi Pro ET12:sta yhden nopeimmista tässä lehdessä testatuista mesh-järjestelmistä.

Myös kantama on hyvä. Verkko kattoi 25 metriä pitkän talon molemmat päät jo silloin, kun olimme yhdistäneet vasta yhden reitittimen.

Järjestelmän alkuasennus sujuu uskomattoman helposti, koska reitittimet toimivat yhdessä heti pakkauksesta otettaessa. Yksiköt ovat melko isoja, ja niiden yläosa on täynnä yhteyden tilasta kertovia värikkäitä ledivaloja. Kyse ei siis ole mistään sisustukseen sulautuvasta elektroniikasta. Onneksi valot voi sammuttaa puhelinsovelluksella, jolla voi hallita myös reitittimen muita toimintoja ja asetuksia. Toimintoja on paljon, mutta ne on jaettu selkeästi luokkiin, ja etsitty kohde löytyy siksi nopeasti.


+ Nopeat langattomat yhteydet

+ Helppokäyttöinen asetussovellus

– Erittäin kallis

Conclusion

Investointi ZenWiFi Pro ET12 -settiin kannattaa vain, jos sen korkealle suorituskyvylle on oikeasti tarvetta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Wlan
Wi-Fi 6E
Verkkoportit
2 x Gt, 2 x 2,5 Gt
Mitat
24,1 x 11,5 x 11,5 cm
Ilmoitettu nopeus
11.000 Gt
Mitattu nopeus
1,2 Gt/s