Toistimen etupaneelissa on yksi painike, jolla laite liitetään langattomaan lähiverkkoon.

AVM FRITZ! Repeater 3000

Kolmikaistainen laite langattoman lähiverkon laajentamiseen.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #AVM
8.2

AVM:n pieni toistin laajentaa langatonta lähiverkkoa monistamalla yhteyden. Etupaneelissa on wps-painike yhteyden muodostamista varten ja takana on kaksi ethernet-liitäntää.

Käyttöönotto ei voisi juuri olla yksinkertaisempaa. Käyttämällä toistimen ja käytössä olevan reitittimen wps-painikkeita, yhteys luodaan automaattisesti sekä 2,4 että 5 gigahertsin taajuudelle. Toistin kannattaa sijoittaa suurin piirtein puoliväliin reititintä ja aluetta, jolle kantamaa halutaan laajentaa.

Kun yhteys on luotu, tapahtuu jotain yllättävää: toistin katoaa! Ei tietenkään fyysisesti, mutta laite ei enää näy verkossa erillisenä langattomana yksikkönä. Laitteesta tulee kiinteä osa lähiverkkoa, jossa käytetään samaa nimeä ja salasanaa kaikkialla. Yksinkertaista ja käytännöllistä.

Hieno paikallinen nopeus

Toistimen nopeuteen vaikuttaa luonnollisesti se, mikä on yhteyden laatu reitittimeen, joten toistimelle kannattaa etsiä mahdollisimman optimaalinen sijainti. Kun se saatiin ratkaistua, havaittiin, että aikaisemmin verkon ulottumattomissa olevilla alueilla olikin vakaa yhteys ja hyvät nopeudet.

Koska toistimessa on myös kaapeliliitäntä, nopeutta voitiin testata langattomasta yhteydestä kaapeliyhteyteen päin. Ja tulos oli hyvä: Yli 300 megabitin sekuntinopeus toistimen lähellä on erittäin hyvä vauhti, jota ei rajoita nopeus takaisin lähiverkon reitittimelle.

Todella helppo käyttöönotto on toistimen suuria vahvuuksia. Samaan hintaan saa myös varsinaisen reitittimen, jonka voi muuntaa toistimeksi, mutta se on huomattavasti monimutkaisempaa kuin AVM:n laitteella.


+ Helppo ottaa käyttöön
+ Hyvä kaapelinopeus
– Melko kallis

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Pieni verkkotoistin hoitaa tehtävänsä erinomaisesti. Hinta on kuitenkin melko korkea.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Wlan
Wi-Fi 5
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
2
Kulutus
8 W
Mitat
8,8 x 18,4 x 13,6 cm
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s
Mitattu nopeus
317 Mbit/s