De to antenner er med til at give routeren en fin rækkevidde.

AVM FRITZ!Box 6850

FRITZ!Box 6850 on hyvä ratkaisu kesämökille tai matkailuautolle, mutta verkkostandardit ovat hieman vanhentuneet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #AVM
7.7

Fritz!Box 6850 on periaatteessa erinomainen mobiilireititin, mutta se on jumittunut käyttämään vanhentuneita verkkostandardeja. Se on juuri sopiva laite langattoman internetyhteyden luomiseen kesämökillä tai matkailuvaunussa, jossa vaatimukset eivät ole turhan korkealla ja käyttö on väliaikaista. Mutta jos etsit pidempikestoista ratkaisua kotiin, sinun kannattaa valita jokin hieman nykyaikaisempi vaihtoehto.

Nopean 5G-verkon käyttöönotto mobiilidataa varten on täydessä vauhdissa, mutta 6850-reitittimessä voi valitettavasti käyttää vain 4G-verkkoa. Lisäksi reititin käyttää vanhahkoa Wi-Fi 5 -verkkostandardia langattoman verkon luomiseen. Testitalossamme verkon kantama oli erinomainen. Jos yhdistettyjä laitteita on vain muutama ja käyttö on perustasolla, käyttäjä tuskin huomaa, millä langattomalla standardilla internetyhteys on muodostettu. Hyödyntäväthän monet vanhemmat tietokoneet ja puhelimetkin vielä Wi-Fi 5 -standardia. Jos kuitenkin haluat varmistaa verkon toimivuuden myös tulevaisuudessa, tutustu mieluummin Wi-Fi 6 -reitittimien valikoimaan. SIM-kortti asetetaan reitittimen takana olevaan korttipaikkaan. Reititin sai testissämme välittömästi yhteyden matkapuhelimista tuttuun 4G-verkkoon, ja nopeus oli vajaa 100 megatavua sekunnissa. Tällä ei tosin välttämättä ole kovin suurta merkitystä, sillä nopeus voi vaihdella paljon reitittimen sijaintipaikasta riippuen.

Huomionarvoisempaa on se, että reitittimen latausnopeus oli jatkuvasti noin kymmenen prosenttia suurempi kuin testipuhelimellamme saman 4G-verkon kautta.


+ Erinomainen langattoman verkon kantama

– Hieman vanhentuneet verkkostandardit

Conclusion

FRITZ!Box 6850 on hyvä ratkaisu kesämökille tai matkailuautolle, mutta verkkostandardit ovat hieman vanhentuneet.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Wlan
Wi-Fi 5, 4G
Ethernet
Kyllä
Verkkoportit
4 kpl
Usb-portit
1 kpl
Mitat
20,8 x 15 x 3,7 cm
Ilmoitettu nopeus
400 Mbit/s (2.4 GHz), 866 Mbit/s (5 GHz)
Mitattu nopeus
98 Mbit/s