Den lille router kan en del mere, end det ser ud til.

AVM FritzBox! 6890 LTE v2

Kiinteällä ja mobiililaajakaistalla varustettu monipuolinen reititin.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #AVM
8.9

Saksalaisen AVM:n reititin on harvinaisen monipuolinen. Laitteen voi yhdistää adsl-liitäntään, laitteessa voi käyttää mobiililaajakaistaa ja laitteesta voi tehdä puhelimen tukiaseman. Ominaisuudet tekevät reitittimestä myös jossain määrin monimutkaisemman hallita kuin tavallisia reitittimiä. FritzBox on kuitenkin hyvä valinta, jos tarvitsee sen sisältämiä toimintoja.

Reitittimen paras toiminto on mahdollisuus käyttää mobiililaajakaistaa nettiyhteytenä. Monista muista reitittimistä poiketen laitteessa on paikka mini-sim-kortille. Käyttöönotto on vaivatonta, ja kun käyttöliittymään on naputellut pin-koodin, mobiilikaista jaetaan aivan kuten kiinteäkin kaista. Laitteessa on lisäksi painike, josta langattoman verkon voi sulkea ja käynnistää.

Mobiililaajakaistalla saatiin latausnopeudeksi peräti 112,7 megabittiä sekunnissa ja siirtonopeudeksikin 52,4 megabittiä sekunnissa. Tulokset olivat huippuluokkaa ja kiinteän yhteyden veroiset. Mittauksissa saatu 29 millisekunnin ping-aika saattaa kuitenkin häiritä nopeissa verkkopeleissä.

Langattomassa verkossa saatiin huippunopeudeksi 602 megabittiä sekunnissa. Tulos on erinomainen ja vastaa muiden hyvien Wi-Fi 5 -reitittimien vauhteja. Kantama on keskitasoa, ei huono mutta ei myöskään erityisen vaikuttava. Jos välimatka reitittimeen on pitkä, kannattaa väliin sijoittaa saman valmistajan Fritz!Repeater-toistin.

Reitittimen käyttöönotto ja hallinta tapahtuvat laitteen omalla Fritz!OS-käyttöjärjestelmällä. Ohjattu toiminto kysyy joukon kysymyksiä, jotta valitun yhteyden kaikki asetukset saadaan kohdalleen. Jos reitittimeen vaihdetaan toisentyyppinen yhteys, samat valinnat pitää käydä läpi uudestaan. Reitittimen hallintasivuilla saa hyvän yleiskuvan ja yksityiskohtaista tietoa lähiverkon käytöstä.

Reitittimen ominaisuuksissa korostuu tiedostojen jakaminen: Liittämällä laitteeseen muistitikun pääsee muitta mutkitta jakamaan tiedostoja netissä, ja jakamiselle voi myös laittaa aikarajat. Sen sijaan lähiverkossa jakaminen ei ole aivan yhtä helppoa, mutta kun asetukset ovat kohdallaan, niin homma toimii hienosti ja käyttöoikeuksien hallinta on tehokasta.

Mahdollisuus liittää puhelimia (lanka- tai dect-puhelimia) on jo vanhanaikaista, mutta jos toimintoa tarvitsee, niin reitittimestä saa pienen ja kätevän puhelinkeskuksen, jolla voi hallita yleisimpiä ip-puhelutoimintoja.


+ Monipuoliset ominaisuudet
+ Kiinteä ja mobiilikaista
+ Yksityiskohtaiset hallintasivut
– Käyttöönotto voi vaatia paneutumista

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Arvio

Fritz!Box 6890 on erinomainen reititinvaihtoehto, kun tarvitaan sekä nopeaa kiinteää yhteyttä että mobiililaajakaistaa.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Wlan
Wi-Fi 5 ja LTE
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
4 + 1
Usb-portit
1 x usb 3.0
Kulutus
15 W
Mitat
25 x 18,5 x 4,8 cm
Ilmoitettu nopeus
1733 Mbit/s
Muuta
Molempien nettiliittymätyyppien yhteiskäyttö
Mitattu nopeus
602 Mbit/s