FRTIZ!Box 7530 on monien toimintojen adsl-reititin.

AVM FRITZ!Box 7530

Reititin adsl-yhteyttä ja kehittynyttä kotiverkkoa käyttävälle.

tekijä #Reitittimet #AVM
9.3

FRITZ!Box 7530 on ensisilmäyksellä melko mitäänsanomattoman näköinen laite. Kotelossa on painikkeita, tilavaloja ja neljä verkkoporttia, mutta ei ulkoisia antenneja. Muutamat lisäliitännät paljastavat kuitenkin, että kyseessä ei ole pelkkä reititin. FRITZ!Boxin voi liittää suoraan adsl-internetliitäntään, ja lisäksi laitteessa on liitännät jopa analogiselle puhelimelle ja langattomalle dect-puhelinjärjestelmälle.

Liitännät ja käyttöönotto ovat ongelmattomia, varsinkin käytettäessä laitetta perinteisenä adsl-reitittimenä. FRITZ!Boxilla voi korvata internetoperaattorin toimittaman reitittimen, ja laitetta voi myös käyttää pelkkänä reitittimenä yhden verkkoportin kautta. Lisäksi laitteella voi jakaa mobiiliverkkoyhteyden usb-portin kautta, joten kyseessä on monipuolinen verkkoratkaisu.

Ulkoisen liitännän tyypistä riippumatta langattoman verkkoyhteyden saa toimimaan nopeasti ja laitteiden liittäminen on helppoa wps-painikkeen avulla. Reitittimen kantama oli hyvä haasteellisessa testitilassamme, mutta huippunopeutta, 218 megabittiä sekunnissa, ei voi pitää kovin vakuuttavana suorituksena.

Monia lisätoimintoja

Mielenkiintoisinta tässä reitittimessä on FRITZ!OS-käyttöjärjestelmän tarjoamat monet mahdollisuudet, jotka otetaan käyttöön selkeästi rakennettujen hallintasivujen kautta. Sivuilla on esitelty eri toiminnot asetuksineen varsin käytännöllisellä tavalla.

Hallintasivuilta löytyvät niin vierasverkko kuin julkisessa käytössä olevat tukiasemat, mediapalvelin, luettelo liitetyistä laitteista, mesh-verkkojärjestelmän käyttöönotto ja paljon muuta. FRITZ!Box 7530 -reititintä on myös helppo käyttää verkkokiintolevynä. Kun tallennusväline on liitetty usb-porttiin, voi tiedostoja jakaa sekä lähiverkossa että internetissä. Lisäksi on mahdollista hallita sitä, kuka pääsee käsiksi mihinkin levyllä oleviin kansioihin.

Tehdyissä mittauksissa verkkokiintolevyn luku- ja kirjoitusnopeudet olivat vajaat 40 megatavua sekunnissa. Nopeudet ovat ihan kelvollisia, vaikkakaan ne eivät pärjää varsinaisten nas-laitteiden nopeuksille. Reitittimellä voi lisäksi suoratoistaa sisältöjä suoraan usb-muistilta yhteensopivan television ruudulle. Kokeiltaessa ominaisuus toimi moitteettomasti.

Reitittimen erikoisempiin toimintoihin kuuluu mahdollisuus hallita puhelimia. Laitteessa on yhdysrakenteinen puheluloki, vastaaja, IP-puhelut ja jopa yksinkertainen faksi. Hieman ehkä vanhanaikaista, mutta ratkaisu on näppärä, jos tarvitsee pientä puhelinjärjestelmää.


+ Käyttää adsl- ja mobiiliyhteyttä
+ Tukee mesh-verkkojärjestelmää
+ Yhdysrakenteinen puhelinjärjestelmä
– Ei erityisen nopea


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

AVM FRITZ!Box 7530 on hyvä reititinvalinta, jos tarvitsee lisätoimintoja, ja varsinkin jos käyttää adsl-yhteyttä.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Wlan
802.11ac
Ethernet
DSL, puhelinliitäntä
Verkkoportit
4 x gigabit ethernet
Usb-portit
1 x usb 3.0
Kulutus
6 W
Mitat
20,8 x 15 x 3,7 cm (L x S x K)
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s
Muuta
Verkkolevytoiminnon siirtonopeus 38 Mt/s
Mitattu nopeus
218 Mbit/s