Punaisessa etuosassa olevista suurista merkkivaloista näkee helposti yleiskuvan reitittimen tilasta.

AVM Fritz!Box 7560

Helposti hallittava ja hyvä reititin.

tekijä #Reitittimet #AVM
9.2

Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy Fritz!Box 7560 -reitittimen ärhäkkään väritykseen. Punahopeinen muovikuori kätkee alleen mielenkiintoisen ja viimeistellyn adsl-reitittimen, jossa on ip-puhelutoiminto johdollisille ja langattomille dect-puhelimille sekä puhelinvastaaja.

Reitittimen päällä olevat kaksi evää sisältävät antennit, ja kahta suurta painiketta käytetään langattomien puhelimien ja langattomien tietokonelaitteiden yhdistämiseen. Takaosassa on neljä gigabitin lan-­porttia, portti (a)dsl-yhteydelle kodin ulkopuolelta, portti lankapuhelimelle sekä usb-portti esimerkiksi ulkoisille tallennusvälineille. Salasanat ja muut tärkeät tiedot ovat reitittimen pohjassa olevassa kyltissä mukavasti käden ulottuvilla.

Jos käytössä on adsl-yhteys ja Fritz-boksilla korvataan internetpalveluntarjoajan reititin, on käyttöönotto yksinkertaista: Tietokone yhdistetään reitittimeen ja sen jälkeen avataan oppaassa ilmoitettu osoite, niin ohjattu toiminto auttaa määrittämään tarvittavat asetukset.

Jos taas käytössä on esimerkiksi kuituyhteys, pitää reitittimen portit määritellä eri tavalla ja tarkasti ohjeen mukaan. Kokeiltaessa vaihdettiin kaapeleita liian aikaisin, jolloin päädyttiin virheilmoitukseen ja reititin piti palauttaa tehdasasetuksiin ennen uutta yritystä.

Reititintä on erittäin miellyttävä käyttää. Hallintasivut ovat selkeät ja tekninen nippelitieto on tavallista helpommin ymmärrettävissä, mikä voi innostaa kokeilemaan reitittimen eri toimintoja. Ilahduttavaa on muun muassa vierasverkon hyvät asetukset, joiden ansiosta reititin soveltuu käytettäväksi esimerkiksi kahvilan julkisen verkon tarjoajana.

Erikoisinta Fritz-boksissa on mahdollisuus ohjata jopa kuutta langatonta puhelinta (ja yhtä langallista) puhelinvastaajineen ja päivä/yö-asetuksineen. Ohjaaminen, puhelinvastaajia myöten, sujuu vaivattomasti reitittimen hallintasivuilla.

Fritz!Box 7560 on nopea reititin. 2,4 gigahertsin n-verkossa vauhti yltää vähän yli 100 megabittiin sekunnissa, kun taas 5 gigahertsin ac-verkossa, jossa on lyhyempi kantama, päästään jopa 356 megabitin sekuntivauhtiin. Kantama oli haastavassa testiympäristössämme 25–30 metriä (2,4 GHz:n kaistalla), mikä on keskitasoa oleva tulos.

Arvio

Fritz!Box 7560 on erinomainen valinta, jos reitittimeen tarvitaan puhelinjärjestelmä. Jos taas tarvitaan pelkkä reititin, on tarjolla huokeampiakin vaihtoehtoja.

Ominaisuudet

Merkki
AVM
Wlan
Wlan 802.11ac
Verkkoportit
4 kpl
Usb-portit
1 x usb 2.0
Mitat
22,0 x 4,7 x 19,5 cm
Ilmoitettu nopeus
1,3 Gbit/s
Mitattu nopeus
356 Mbit/s