DIR-895L

D-Link DIR-895L

Ärhäkän punainen D-Link DIR-895L on hyvä vaihtoehto reitittimien Ferrariksi. Siihen viittaa myös laitteen korkea hinta, mutta suorituskyky ei vastaa aivan täysin hintalappua.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Reitittimet #D-Link
8.2

Odotukset ovat korkealla, kun verkkojohto liitetään D-Linkin DIR-895L-reitittimeen. Sen jälkeen laitteen käyttöönotto sujuu vaivattomasti ohjatun toiminnon avulla. Reilussa viidessä minuutissa yhteys nettiin on luotu ja ensimmäiset laitteet on liitetty uuteen langattomaan lähiverkkoon.

Syvänpunaiset peilikirkkaat kuoret, kahdeksan leveää antennia ja etuosa, joka tuo mieleen auton jäähdyttimen säleikön. Ei siis ole ihme, että D-Linkin langatonta reititintä on helppo verrata urheiluautojen kuninkaaseen, Ferrariin. Muotoilu ja väritys luovat mielikuvan reitittimestä, joka jättää kilpailijat haistelemaan pakokaasua ja katsomaan takavaloja.

Vauhdikkaalta myös tuntuu, kun ensimmäiset laitteet on liitetty D-Linkin huomiota herättävään reitittimeen. Sekä langattomien että johtoa käyttävien laitteiden siirtonopeudet ovat todella suuret, ja smart connect -tekniikan avulla päästään jopa 700 megabitin siirtonopeuteen sekunnissa.

Monet varmasti huomaavat tiedonsiirtonopeuden paranevan, jos he vaihtavat vanhan reitittimensä D-Linkin bittiohjukseen. Verrattuna kilpaileviin AC5300- ja AC5400-reitittimiin, DIR-895L:n nopeus ei ole kuitenkaan sitä luokkaa, että se saisi putoamaan tuolilta. Ja jotain sellaista ainakin testaaja odotti lähes 500 euron reitittimeltä.

Hyvä kattavuus kaikille laitteille
Pientä lohtua tuo se, että D-Linkin reitittimen usb 3.0 -liitäntään voi yhdistää ulkoisen kiintolevyn, ja sitä kautta levyn siirtonopeus ylittää 70 megatavua sekunnissa. Tällä tavalla on mahdollista hankkia huokea ja suhteellisen nopea lähiverkossa jaettu levyasema sen sijaan, että ostaisi varsinaisen nas-palvelimen.

Huippuvauhteihin päästään vain uusilla laitteilla, jotka tukevat uutta nopeaa lähiverkkostandardia. Vanhemmilla laitteilla on myös mahdollista päästä hyviin siirtonopeuksiin 2,4 gigahertsin kaistalla, ja niin kutsuttu MIMO-tekniikka jakaa kaistanleveyden hienosti, kun käytössä on useita laitteita yhtä aikaa.

Testauksen aikana ei ollut mitään ongelmia suoratoistaa elokuvaa, käyttää sähköpostia ja siirtää isoa tiedostomäärää verkkolevylle samaan aikaan. Lisäksi verkon kattavuus on erinomainen, ja verkko toimi vakaasti testilaboratoriona toimineessa keskikokoisessa rivitaloasunnossa.

 

+ Hyvät siirtonopeudet
+ Nopea usb-tiedonsiirto
+ Hyvä kantama
– Korkea hinta

 

Lisätietoja D-Link DIR-895L -reitittimestä saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Terhakka reititin hyvällä kantamalla ja erinomaisella siirtonopeudella. Siirtonopeus olisi voinut olla vähän parempi laitteen hintaan nähden.

Ominaisuudet

Merkki
D-Link
Wlan
802.11ac
Ethernet
10/100/1000 Gigabit
Verkkoportit
4
Usb-portit
2
Kulutus
10,1 W
Mitat
41,77 x 26,27 x 14,96 cm
Ilmoitettu nopeus
5,3 Gbit/s
Muuta
Kolmitaajuuksinen, MIMO
Mitattu nopeus
716,2 Mbit/s