Ingen synlige knapper eller blinkende lamper. Google Nest Wifi Pro går i ét med møblementet.

Google Nest Wifi Pro

Googlen paketti on erittäin helppokäyttöinen mesh-verkkoratkaisu. Muotoilu on hillitty ja yksinkertainen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #Google
9.1

Nest Wifi Pro levittää nopean langattoman verkon talon jokaiseen nurkkaan helppoakin helpommin.

Helppokäyttöisyys on Nest Wifi Pron suurin vahvuus. Tuotteen nimessä olevan Pro-sanan ei saa antaa hämätä, sillä tätä settiä osaa käyttää kuka tahansa. Järjestelmän käyttöönotto kesti puhelimen Google-sovelluksen avulla vain vähän yli kymmenen minuuttia. Sovellus havaitsi oma-aloitteisesti, että Nest Wifi Pro oli kytketty virtalähteeseen ja tarjosi apua sen käyttöönotossa. Suostuimme siihen.

Sijoitimme reitittimen pitkänomaisen 175 neliömetrin talon keskelle ja kaksi satelliittiyksikköä keskeisille paikoille talon kumpaankin puoliskoon. Ratkaisu osoittautui enemmän kuin riittäväksi koko talon kattamiseen, sillä signaali ulottui vielä takapihan terassillekin.

Nest Wifi Pro käyttää uusinta langatonta Wi-Fi 6E -standardia. Siitä on apua, jos verkkoon on liitetty monia laitteita tai jos koti on tiheään asutulla alueella, jossa 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuuksilla on paljon liikennettä. Googlen paketti tarjoaa kolmannen 6 GHz:n taajuuskaistan, joka on lyhyillä etäisyyksillä erittäin nopea.

Siirtonopeus jäi jälkeen testiemme nopeimmasta mesh-­verkosta, mutta niin jää hintakin. Kalliimman sarjan latausnopeus verkosta oli noin 600 Mbit/s, kun taas Googlen sarjan latausnopeus oli ”vain” noin 500 Mbit/s.

Modeemi liitetään reitittimeen vain yhden gigabitin sekuntivauhdilla toimivan portin kautta. Porteissa kannattaisi ajatella tulevaisuutta, ettei reitittimestä tulisi pullonkaulaa, jos ja kun käytössä on jonain päivänä huippunopea valokuituyhteys.

Toisaalta reititin on valmis tulevaisuuteen eräällä toisella osa-alueella: Nest Wifi Prossa on nimittäin sisäänrakennettu Thread. Kyseessä on erillinen verkko älykodin laitteille, jotka käyttävät keskinäiseen kommunikointiin uutta Matter-standardia. Ennen pitkää näitä laitteita tulee olemaan markkinoilla paljon.

Koska kolmen Nest Wifi Pro -reitittimen muotoilu on miellyttävän yksinkertainen ja huomaamaton, ne voi sijoittaa kotona mihin tahansa huoneeseen. Kaikki asiaa tietämättömät eivät varmasti edes tunnista niitä verkkolaitteiksi.

Nest Wifi Pro -reitittimiä myydään myös yksittäin, mutta samalla hinnalla saa myös nopeamman tavallisen reitittimen. Nest Wifi Pro on järkevä valinta lähinnä silloin, jos useita laitteita yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Googlen myymä kolmen Nest Wifi Pro -laitteen sarja maksaa itse asiassa vähemmän kuin kahden laitteen ostaminen erikseen.

Nest Wifi Pro ole yhteensopiva aiempien Nest Wifin ja Google Wifin kanssa, joten uuden sarjan käyttö edellyttää uuden verkon rakentamista tyhjästä.


+ Sisäänrakennettu Thread

+ Hintansa arvoinen

+ Hyvä kantama

Conclusion

Googlen paketti on erittäin helppokäyttöinen mesh-verkkoratkaisu. Muotoilu on hillitty ja yksinkertainen.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Wlan
Wi-Fi 6E
Verkkoportit
2
Kulutus
22,5 W
Mitat
13 x 11,7 x 8,5 cm