Huawei B525 -reitittimestä on musta ja valkoinen värivaihtoehto.

Huawei 4G Router B525

Johdolla ja johdotta mobiililaajakaistalle.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Huawei
9.2

Huawein laite yhdistää nokkelasti wlan-reitittimen, mokkulan ja ethernet-yhteyden. Laitteella on helppo jakaa mobiililaajakaista langattomasti tai kaapelin avulla, samalla kun reititin toimii myös lähiverkkoreitittimenä, jossa on neljä verkkoporttia ja mahdollisuus yhdistää laite verkkojohdolla nettimodeemiin.

Käyttöönotto sujuu erinomaisen opasteen avulla. Mikro-sim-kortti (huom. ei siis nanokokoinen) laitetaan laitteen pohjassa olevaan korttipaikkaan, minkä jälkeen laite on valmis käyttöön. Lähiverkkoon liitettävät tietokoneet, puhelimet ja taulutietokoneet saa yhdistettyä helpoiten käyttämällä wps-painiketta, joka on käytännöllisesti reitittimen päällä.

Reitittimen hallintasivut ovat selkeät ja siksi helpot käyttää. Toimintoja on ehkä hieman totuttua vähemmän, mutta on ilahduttavaa, että laitteella voi ottaa käyttöön vpn-tilan.

Laitteen avulla voi myös naputella tekstiviestejä, mikä voi jossain tilanteessa olla hyödyllinen toiminto.

Hyvä lähiverkkovauhti

Reitittimen päätehtävä on jakaa mobiiliyhteys, joten laitteelta ei odotettu mitään erityisen vauhdikasta langatonta lähiverkkoyhteyttä. Olikin miellyttävä yllätys todeta nopeudeksi 442 megabittiä sekunnissa, joka on hyvää Wi-Fi 5 -tasoa.

Mobiilikaistan nopeus on sitten toinen juttu. Teoreettinen maksimi on 300 Mbit/s, johon päästään vain lähellä laitteen antenneja. Testatessa saatiin latausnopeudeksi 11 Mbit/s ja siirtonopeudeksi vain 1,8 Mbit/s. Se ei kuitenkaan ole reitittimen vika, sillä rajat asettaa verkkopeitto.


+ Helppo käyttöönotto
+ Hyvä wlan-vauhti
+ Ethernet-portti
+ Paikka lisäantenneille
– Mobiililaajakaistan nopeus vaatimaton

Katso päivän hinta Huawein reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Kätevä ja helposti käyttöön otettava Wi-Fi 5 -reititin 4g-verkolla.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Wlan
Wi-Fi 5 (2,4/5 GHz)
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
4
Usb-portit
1
Kulutus
8 W
Mitat
16,3 x 5,2 x 22,6 cm
Ilmoitettu nopeus
300 Mbit/s / 50 Mbit/s
Muuta
RJ11-puhelinportti
Mitattu nopeus
11 Mbit/s / 1,8 Mbit/s