Huawei WiFi AX3 Quad Core

Tehokas ja huokea Wi-Fi 6 -reititin.

tekijä Markus Dahlberg #Reitittimet #Huawei
8.9

Huawein ensimmäinen Wi-Fi 6 -reititin on pieni ihme. Tyylikäs, valkoinen reititin vie yllättävän vähän tilaa, ja on vaikuttavaa, että Huawei on onnistunut pakkaamaan tehokkaan langattoman verkon tarvitseman tekniikan niin pieneen koteloon. Silti AX3 luo Wi-Fi 6 -verkon, joka on sekä nopea että kattava.

Kuten monet muutkin Huawein tuotteet, AX3 sisältää yhtiön omat piirisarjat. Sen ansiosta Huawei voi kutsua verkkoa nimellä Wi-Fi 6 Plus. Jälkiliite on pelkästään Huawein erikoisuus. Reititin tukee täysin Wi-Fi 6 -standardia, mutta laite voi vahvistaa signaalia 6 desibelillä, mikä antaa pidemmän kantaman. Lisäksi laite voi lisätä kaistanleveyttä siten, että nopeus kaksinkertaistuu lyhyillä etäisyyksillä reitittimestä. Tämä vaatii kuitenkin, että kaikki verkkoon liitetyt laitteet tukevat tekniikkaa. Toistaiseksi tämä koskee vain joitain Huawein omia puhelimia ja tietokoneita.

Reitittimen takana on neljä verkkoporttia, joista yksi on tarkoitettu nettimodeemille. Puutteena voi pitää sitä, että laitteessa ei ole usb-porttia ulkoiselle kiintolevylle. Laitteen keskellä on wps-painike helppoa yhteyden luontia varten, ja toisessa reunassa on nfc-lähetin. Sen avulla voi muodostaa langattoman yhteyden vain laittamalla yhteensopivan laitteen lähettimen päälle. Ominaisuus toimii Huawein ja Honorin puhelimien kanssa.

Testissä käytetyssä asunnossa AX3 paransi verkon toimintaa huomattavasi. Laitteilla, jotka tukevat vanhempia wifi-standardeja, nopeudet eivät juuri parantuneet, mutta testissä verkko nopeutui selvästi alueilla, joissa kantama oli heikko. Vanhat toistimet voitiin poistaa ja nettiin pääsi silti siedettävällä nopeudella kaikkialta.

Vaikka Huaweita ei pitäisikään varsinaisena reititinvalmistajana, on yhtiö valmistanut verkkolaitteita jo kauan, minkä myös huomaa. AX3-reitittimen käyttöliittymä on nykyaikaisen tyylikäs. Toiminnot löytyvät helposti, ja jos haluaa päästä vieläkin helpommalla, niin silloin kannattaa määritellä ja hallita reititintä Huawein AI Life -sovelluksella. Myös se on harvinaisen joustava ja toimiva ratkaisu.

Huawei WiFi AX3 on hyvin toteutettu ja käyttäjäystävällinen reititin, joka on hieno ensiaskel uuteen, uljaaseen ja nopeaan Wi-Fi 6 -maailmaan. AX3 on muotoilultaan salonkikelpoinen laite, jonka voi sijoittaa keskeiselle paikalle optimaalisen peiton saamiseksi. Lisäksi laite on edullinen, sillä sitä myydään selvästi alle 199 euron suositushinnan.


+ Nopea
+ Paljon toimintoja
 Ei usb-porttia

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Huawein edullinen reititin tukee uusinta langatonta Wi-Fi 6 -standardia. Tyylikäs reititin toimii nopeasti ja vakaasti.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Wlan
Wi-FI 6
Ethernet
1000 Gbit/s
Verkkoportit
1 x WAN, 3 x LAN
Mitat
22,5 x 15,9 x 4 cm