Linksys Velop AC3900 -verkkojärjestelmän voi muodostaa esimerkiksi kolmesta tukiasemasta.

Linksys Velop AC3900

Kolmesta pienestä yksiköstä koostuva mesh-verkkojärjestelmäratkaisu luo koko kodin kattavan langattoman lähiverkon, kun yksiköt sijoitetaan eri puolille asuntoa.

tekijä #Reitittimet #Linksys
8.9

Linksys Velop AC3900 on useasta tukiasemasta koostuva mesh-verkkojärjestelmä. Useamman tukiaseman yhdistelmällä voidaan muodostaa vakaasti toimiva lähiverkko, joka kattaa koko kodin. Nyt testattu kolmen yksikön setti on pienempi ja edullisempi versio ensimmäisestä Velop-setistä. Linksys Velop AC3900 käyttää kahta taajuutta: 2,4 gigahertsin taajuutta, joka tarjoaa parhaimman mahdollisen kantaman, ja 5 gigahertsin taajuutta, joka tarjoaa parhaimman mahdollisen siirtonopeuden.

Testattu setti koostuu kolmesta samanlaisesta yksiköstä – pienistä valkoisista torneista, joiden päällä on yksi merkkivalo. Kokonsa ja pelkistetyn muotoilunsa ansiosta yksiköiden sijoittaminen asuntoon on helppoa. Yksi Velop-yksiköistä kytketään verkkokaapelilla kotiverkon reitittimeen, minkä jälkeen yhteys jaetaan automaattisesti muille yksiköille.

 

Hallinnointi sovelluksella

Velop-verkkojärjestelmän käyttöönotto tapahtuu bluetooth-yhteyden kautta puhelimeen tai tablet-laitteeseen asennetulla sovelluksella. Sovellus tunnistaa yksiköt yksi kerrallaan ja tarkistaa yhteyden laadun. Jos siinä on ongelmia, sovellus ehdottaa, miten yksiköt tulee sijoittaa. Lisäksi sovellus kertoo tekstin ja humorististen piirrosten avulla, jos johonkin toimenpiteeseen kuluu aikaa.

Käyttäjää ei kuormiteta turhalla teknisellä tiedolla. Yleisimmät toiminnot ovat helposti käytettävissä, ja mobiilisovelluksella voi aktivoida vierasverkon, priorisoida eri laitteiden verkkoliikennettä – sekä sulkea nettiyhteyden, kun lasten on aika mennä nukkumaan.

Velop AC3900 -verkkojärjestelmän langaton nopeus on hyvä, vaikka se ei mitään ennätyksiä rikokaan. Testatessa päästiin parhaimmillaan vähän yli 400 megabitin sekuntivauhtiin. Kun Velop-yksiköt sijoitettiin optimaalisesti melko haasteellisessa testitalossa, päästiin yli 200 megabitin sekuntivauhtiin kaikkialla asunnossa. Se on hyvä saavutus, ja käytännössä kunnon peitto on tärkeämpi kuin hetkellinen huippunopeus.

Tästä Velopin mesh-verkkojärjestelmästä on vaikea keksiä mitään huomautettavaa. Innokkaat harrastajat haluaisivat ehkä päästä käsiksi useampiin yksityiskohtiin, mutta tavalliselle käyttäjälle, joka kaipaa vain nopeaa ja vakaata langatonta lähiverkkoa, Linksysin Velop-järjestelmä on erinomainen ratkaisu. Eikä se ole edes kohtuuttoman kallis.

+ Helppo käyttöönotto
+ Erinomainen peitto
+ Hyvä nopeus
+ Helppo hallinta sovelluksella
+ Pelkistetty muotoilu

Katso päivän hinta Linksys Velop AC3900 -järjestelmälle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Kolmesta tukiasemasta muodostettu mesh-verkkojärjestelmä tarjoaa hyvän siirtonopeuden ja tuo lähiverkon kodin joka nurkkaan. Linksysin setti on helppo ottaa käyttöön ja hallita.

Ominaisuudet

Merkki
Linksys
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
3 x 2
Usb-portit
-
Kulutus
5 W/yksikkö
Mitat
14,1 x 7,9 x 7,9 cm (K x L x S)
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s
Mitattu nopeus
417 Mbit/s