Linksys Velop -verkkojärjestelmä tuo langattoman lähiverkon kaikkialle kotiin.

Linksys Velop Whole Home Mesh Wi-Fi (3 yksikköä)

Helppokäyttöinen mesh-lähiverkkojärjestelmä ulottaa langattoman lähiverkon kantaman kodin joka kolkkaan.

tekijä #Reitittimet #Linksys
9.1

Linksys Velop on mesh-lähiverkkojärjestelmä, joka useamman, eri puolille taloa tai asuntoa sijoitetun yksikön avulla huolehtii siitä, että langattoman lähiverkon kantama riittää kaikkialle.

Testiin saatiin kolmen Velop-yksikön järjestelmä, ja sitä testattiin yksikerroksisessa 160 neliömetrin talossa. Talon vankkarakenteisten sisäseinien takia tehokkaimmatkaan reitittimet eivät ole koskaan onnistuneet välittämään langattoman lähiverkon signaalia kaikkiin huoneisiin. Linksysin järjestelmän testaus tuotti vaikuttavan tuloksen.

Vaikka järjestelmä kuulostaa monimutkaiselta, on sen käyttöönotto erittäin helppoa. Yksi Velop-yksiköistä kytketään verkkokaapelilla modeemiin/reitittimeen tai laajakaistaliitäntään ja liitetään pistorasiaan. Sen jälkeen Linksysin sovellus asennetaan puhelimeen ja seurataan sovelluksen antamia selkeitä ohjeita.

Sovellus luo yhteyden ensimmäiseen Velop-yksikköön ja käyttäjä valitsee nimen ja salasanan uudelle langattomalle lähiverkolle. Sen jälkeen lähiverkko on valmis käyttöön, ja sitä voi kasvattaa useammalla Velop-yksiköllä kantaman laajentamiseksi. Eri puolille taloa sijoitettavat uudet yksiköt liitetään vain pistorasiaan, ja sovellus auttaa testaamaan, onko yksiköiden sijainti optimaalinen.

Linksys Velop löytää itse parhaan kantaman

Ensimmäinen aktivoitu Velop-yksikkö toimii Velop-verkkojärjestelmän reitittimenä, ja seuraavat yksiköt määritellään automaattisesti toimimaan lähiverkon kantaman laajentimina.

Mesh-tekniikan ansiosta yksiköt keskustelevat koko ajan keskenään ja löytävät omin päin parhaan reitin talon verkkoliikenteelle. Järjestelmä vaihtaa myös automaattisesti 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuden välillä, riippuen siitä, kumpi tarjoaa paremman kantaman lähiverkkoon liitetyille tietokoneille, puhelimille ja muille laitteille.

Mutkikkaalta kuulostava järjestelmä toimii käytännössä hämmästyttävän yksinkertaisesti. Käyttäjä näkee vain yhden verkon, johon kirjaudutaan yhdellä nimellä ja salasanalla – ja käyttäjä voi liikkua eri puolilla taloa, ilman että verkkoyhteys katkeaa.

Kaikissa Velop-yksiköissä on kaksi verkkoporttia, joihin voi liittää johdollisia verkkolaitteita, kuten esimerkiksi verkkokameran. Yksiköissä ei valitettavasti ole usb-portteja, joten laitteisiin ei saa liitettyä vaikkapa tulostinta tai ulkoista kiintolevyä, mikä onnistuu monissa uusissa reitittimissä.

Linksysin sovelluksen avulla voi luoda vierasverkon, ottaa käyttöön lapsilukon sekä valita enintään kolme tietokonetta tai muuta lähiverkkoon liitettyä laitetta, joilla on etusija verkon käytössä.

Linksysin Velop-verkkojärjestelmä ei sovi käyttäjälle, joka haluaa itse säätää jokaista yksityiskohtaa ja asetusta. Kolmen yksikön paketti maksaa 449 euroa, joten kyse on erittäin kalliista ratkaisusta. Toisaalta, on vaikea kuvitella, miten lähiverkon kantaman saisi ulotettua koko taloon tätä helpommalla.

Hintatieto päivitetty 2.7.2018.

 

+ Vaivaton käyttöönotto
+ Vakaa verkkoyhteys koko kotiin
– Kallis ratkaisu

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Käyttäjäystävällisen Linksys Velop Whole Home Mesh Wi-Fi -verkkojärjestelmän avulla saa luotua vakaasti toimivan langattoman lähiverkon, jonka kantama kattaa koko talon tai asunnon. Hinta tosin on korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Linksys
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
2 kpl per yksikkö
Usb-portit
Ei
Mitat
18,5 cm x 7,9 cm x 7,9 cm
Ilmoitettu nopeus
2 x 866 Mbit/s jaettuna kahdelle 5 GHz-kaistalle ja 400 Mbit/s 2,4 GHz-kaistalla
Mitattu nopeus
527 Mbit/s