MiWire on kookas mobiilireititin, joka ottaa automaattisesti yhteyden lähimpään matkaverkon tukiasemaan.

MiWire

Mobiilireitittimen ja langattoman tukiaseman yhdistävä laite ottaa automaattisesti yhteyden lähimpään matkaverkon tukiasemaan.

tekijä #Reitittimet #MiWire
9.1

KotiMikro otti MiWiren kiinnostavana uutena ratkaisuna testiin, vaikka kyseessä on niin uusi tuote, ettei se ole vielä saatavana Suomessa.

Valmistaja kutsuu MiWirea nimellä “RouDem”, joka kuvaa laitetta hyvin, sillä MiWire on langattoman reitittimen ja mobiilimodeemin yhdistelmä. Suurikokoisessa laitteessa on mobiililaajakaista ja suuntaava antenni. Ominaisuuksiin kuuluvat reititin, wlan ja ethernet-liitäntä. MiWire on tarkoitettu ulkokäyttöön. Laite saa käyttövirtansa mukana tulevan kymmenmetrisen verkkokaapelin kautta ja lisäksi laitteessa on akku, jonka luvataan kestävän vähintään kahdeksan tuntia.

Laitteen asennus on hieman poikkeava, sillä MiWire asennetaan ulos korkealle ja vaakatasoon. Mittaukset myös osoittivat, että oikea asennus on tärkeää. Kun asennus on tehty oikein, siirtonopeudet ovat huomattavasti suuremmat kuin asennuksessa, joka on vähän sinne päin. RouDemiin voi tarvittaessa hankkia asennusta helpottavan lisävarusteen.

Ennen katolle kiipeämistä RouDemiin laitetaan mikro-sim- tai nano-sim-kortti mukana tulevan sovittimen avulla. Kortin asentaminen voi olla hieman haastavaa. Helpompaa olisi, jos laitteen mukana tulisi dataliittymä.

MiWire käyttää antenninsa suuntaamiseen muutaman minuutin. Mobiilikaista on valmis käyttöön, kun sim-kortin pin-koodi on kirjoitettu laitteen hallintasivuille.

Jännitys tiivistyy: Toimiiko se? No, kyllä toimii. MiWirea testattiin kesämökillä, jossa normaalisti päästään vain noin puolentoista megabitin vauhtiin. MiWirella päästiin samalla liittymällä vakaaseen yhteyteen, joka toimi keskimäärin 27 megabitin sekuntivauhdilla. Nopeus vaihteli jonkin verran, mutta se oli koko ajan kuitenkin riittävä suoratoistamaan videota ja lataamaan verkkosivuja nopeasti.

Hallintasivut ovat tyylikkään modernit, selkeät ja helpot käyttää. Sivut kertovat ymmärrettävästi laitteen tilan ja mobiiliyhteyden laadun. Asetuksia on huomattavasti vähemmän kuin tavallisessa reitittimessä, ja laitteen langaton verkko toimii vain 2,4 gigahertsin taajuudella.


+ Helppo hallinta
+ Hyvät yhteysnopeudet
– Vain 2,4 GHz:n verkko


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

MiWire on tervetullut verkkoratkaisu sinne, missä mobiililaajakaistan peitto ei riitä normaaliin nettikäyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
MiWire
Wlan
4G/LTE, Wi-Fi 4, 2,4 GHz
Ethernet
100 Mbit/s
Verkkoportit
1
Kulutus
5 W
Mitat
6,9 x 32,0 x 32,0 cm
Ilmoitettu nopeus
150/50 Mbit/s
Muuta
4G-mobiiliyhteys
Mitattu nopeus
27,7/8,3 Mbit/s