Netgear Nighthawk AC2300 on huippuluokan langaton reititin.

Netgear Nighthawk AC2300 (R7000P)

Huippuluokan langaton reititin, jossa on hyvä siirtonopeus ja kantama.

tekijä #Reitittimet #Netgear
9.4

Netgearin uutta Nighthawk AC2300 -reititintä ei voi varsinaisesti kehua huomaamattomaksi. Ominaisuudet vastaavat kulmikkaan ärjyä muotoilua ja etureunan voimakasta merkkivaloriviä, sillä laitteessa on uusinta tekniikkaa ja erittäin tehokas suoritin. Perinteistä reitittimessä ovat antennit, neljä verkkoporttia ja kaksi usb-porttia.

Nykyään jo yleisen tavan mukaan reitittimen perusasetukset otetaan käyttöön sovelluksella. Sovellus lataa päivitykset, asettaa salasanat ja kysyy muutaman käyttöönottoon liittyvän kysymyksen. Tämän jälkeen sovellus toimii reitittimen kaukosäätimenä, jolla pääsee käsiksi reitittimen ja verkon yleisimpiin toimintoihin. Sovelluksella näkee muun muassa luettelon verkkoon yhdistetyistä laitteista, ja sillä voi ottaa käyttöön vierasverkon sekä tarkastella tietoja mahdollisista tietoturvauhkista.

Lisää yksityiskohtia ja säätömahdollisuuksia saa kirjautumalla selaimella reitittimen hallintasivuille. Kiinnostavimpiin ominaisuuksiin kuuluvat dynaaminen verkkoliikenteen priorisointi, jonka avulla esimerkiksi pelille tai videon suoratoistolle saa enemmän kaistaa, 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksien yhdistäminen sekä lasten verkonkäytön valvonta. Reitittimen kahta usb-porttia voidaan käyttää tiedostonjakoon, mediapalvelimessa ja tulostimen jakoon lähiverkossa.

Tietoturvaa lisämaksusta

KotiMikron nopeusmittauksissa Netgearin viiden gigahertsin kaistalle saatiin hyvä tulos, peräti 472 megabitin siirtovauhti sekunnissa. Netgearia testattiin keskikokoisessa omakotitalossa, jossa yhteys ulottui juuri ja juuri kauimmaiseen nurkkaan. Se on hyvä tulos, olematta kuitenkaan paras, mitä testeissämme on saavutettu.

Hienosti toimi myös usein huomiotta jätetty mahdollisuus tiedostonjakoon reitittimeen yhdistetyn muistitikun avulla. Siinä nopeudeksi saatiin 52 megatavua sekunnissa, kun käytettiin usb 3.0 -muistia. Tämä ei ole aivan varsinaisen verkkokiintolevyn luokkaa, mutta silti käyttökelpoinen vauhti – varsinkin kun ottaa huomioon, että ratkaisu ei maksa juuri mitään.

Netgearin reitittimen erikoisominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus ottaa käyttöön Netgear Armor -suoja, joka sisältää Bitdefenderin tietoturvaohjelmiston. Suoja esimerkiksi rajoittaa mahdollisesti vaarallista verkkoliikennettä ja näyttää tilastoja torjutuista tietoturvauhkista. Kyseessä on 90 päivän maksuton kokeiluversio.

Netgear Armorin vuosimaksu, joka kattaa myös Bitdefender Total Security -ohjelmiston lisenssin, on 70 dollaria. Hinta ei ole paha, ja kolmessa kuukaudessa ehtii kyllä arvioida, onko palvelu tarpeellinen itselle.


+ Huippunopea langaton lähiverkko
+ Hyvä kantama
+ Hyvä tietoturvatarjous
+ Helppo hallinta sovelluksella


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Netgear Nighthawk AC2300 on monipuolisilla toiminnoilla varustettu laadukas ja nopea langaton reititin. Hyvää on myös mahdollisuus lisäturvan käyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
802.11ac
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
5
Usb-portit
1 x usb 3.0, 1 x usb 2.0
Kulutus
6 W
Mitat
28,5 x 18,5 x 5,0 cm
Ilmoitettu nopeus
1625 Mbit/s
Muuta
Mahdollisuus Bitdefenderin tietoturvaohjelmiston käyttöön
Mitattu nopeus
472 Mbit/s