Netgear M2 er ganske kompakt. Den betjenes direkte på skærmen.

Netgear Nighthawk M2 MR2100

Matkareititin irrotettavalla akulla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Netgear
8.4

Netgear Nighthawk M2 on langaton reititin, joka käyttää uusinta lte-yhteyttä langattoman ja johdollisen yhteyden luomiseen lähiverkossa. Laitteen akku latautuu nopeasti ja virtaa riittää lähes koko päiväksi. Reititin on helppo ottaa käyttöön, mutta suorituskyky ei aivan yllä kiinteän nettiyhteyden tasolle.

Käyttöönotossa ensimmäinen tehtävä on asentaa laitteeseen mikrokokoinen sim-kortti. Sen paikka on laitteen ison akun alla, joka pitää ensin irrottaa. Laite yhdistetään mukana tulevaan usb-c-laturiin ja käynnistetään painikkeesta. Kosketusnäytölle tulee näkyviin ohjattu toiminto, jolla tärkeimmät asetukset saa kohdalleen. Langaton lähiverkko on toiminnassa parissa minuutissa.

Nighthawk M2:n oleellisin ominaisuus on, että se käyttää mobiiliyhteydessä uusinta lte-tekniikkaa. Laitteen teoreettinen huippunopeus on kaksi gigabittiä sekunnissa – sitten kun uusimman sukupolven verkko on täysin valmis jonkun vuoden kuluttua. Toistaiseksi pitää tyytyä vaatimattomampaan vauhtiin. Testissä saatiin kaupunkialueella nopeudeksi vaivaiset 8,4 megabittiä sekunnissa, mutta tähän vaikuttaa luonnollisesti alueellinen verkon peitto.

Laitteessa on kaksi langatonta taajuutta, 5 ja 2,4 gigahertsiä, sekä ethernet-liitäntä johdollista yhteyttä varten. Lähiverkossa päästiin 5 gigahertsin taajuudella 341 megabitin sekuntivauhtiin, mikä on jonkin verran heikompi kuin useimmissa langattomissa reitittimissä. Siksi odotimme myös heikkoa kantamaa, mutta yllätyimme iloisesti, kun pienen reitittimen kantama oli lähes samaa luokkaa kuin parhaimmissa aiemmin testatuissa laitteissa.

Käytössä reititin on huomaamaton ja tehokas, mutta nettiyhteys tuntuu tahmealta. Testissä ping-mittaus (reaktioaika) näytti 50 millisekuntia, joka on noin kymmenen kertaa enemmän kuin tavallisella langattomalla netillä. Sen vaikutus näkyy monimutkaisissa verkkosivuissa, ja ongelmaksi se muodostuu nopeissa, CounterStriken kaltaisissa peleissä.

Kuten edellä mainittiin, peruskokoonpano onnistuu laitteen oman näytön kautta. Hallintasivuilla on enemmän asetuksia, ja sivut ovat selkeästi rakennetut. Reititintä voi käyttää myös mediapalvelimena liittämällä siihen usb-aseman, mutta hieman yllättäen usb-liitäntää ei voi käyttää tiedostonjakoon lähiverkossa.


+ Uusinta mobiiliverkkotekniikkaa
+ Helppo ottaa käyttöön
+ Hyvä akkukesto
– Keskinkertainen suorituskyky
– Hidastelee välillä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Mukana kuljetettavaa reititintä tarvitsevalle Nighthawk M2 on hyvä ratkaisu. Kotiverkon korvaajaksi siitä ei kuitenkaan välttämättä ole.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 5
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
1
Usb-portit
1 x usb-c, 1 x usb 3
Kulutus
Akkukäyttö
Mitat
10,6 x 10,6 x 2,0 cm
Ilmoitettu nopeus
2 Gbit/s
Muuta
Paino: 240 g
Mitattu nopeus
8,4 Mbit/s