M5 har indbygget skærm, så du kan indstille routeren uden at tage hverken telefon eller pc i brug.

Netgear Nighthawk M5 MR5200

Akkukäyttöinen mobiilireititin 5G- ja Wi-Fi 6 -verkkoihin.

tekijä Henning Rasmussen #Reitittimet #Netgear
8.5

Netgearin uudessa 5G-reitittimessä on yhdysrakenteinen akku, joten saat nettiyhteyden mukaasi autoon tai asuntovaunuun. Langaton lähiverkko on kuitenkin puutteellinen, ja siitä joutuu maksamaan paljon.

Operaattorit avaavat kovaa vauhtia uusia ja laajentavat nykyisiä 5G-verkkojaan. Vauhtikaistalle pääsee jo isoimmilla paikkakunnilla. Eteläinen Suomi korostuu luonnollisesti kaikkien peittokartoissa, mutta peitto kipuaa paikoin jo myös Oulun yläpuolelle.

Netgear Nighthawk M5 -mobiilireitittimen käyttämiseksi tarvitaan 5G-tuella varustettu mobiililaajakaistasopimus, jonka sim-kortti asennetaan reitittimeen. Tämän jälkeen laite ottaa yhteyden nopeaan mobiiliverkkoon ja luo samalla langattoman lähiverkon käyttämällä uutta Wi-Fi 6 -lähiverkkostandardia. Reitittimen lähiverkkoon voi sitten yhdistää niin puhelimen kuin tietokoneen. Kokeiltaessa laitteen käyttöönotto sujui todella vaivattomasti.

Nighthawkin hyviin puoliin kuuluu yhdysrakenteinen akku, jonka ansiosta reititintä voi käyttää näppärästi myös ulkomaan lomamatkoilla, kunhan mobiilikaistaan sisältyy riittävästi verkkovierailua. Laitteessa on myös hyvä kosketusnäyttö, jolla voi tehdä tarvittavat verkkoasetukset sekä seurata datakäyttöään.

Laitteen rajoitukset huomaa nopeasti, kun sitä käyttää pelkästään kotireitittimenä. Ei tarvitse siirtyä kovinkaan kauas reitittimestä, kun yhteys alkaa pätkiä, ja yrityksistä huolimatta laitetta ei saatu toimimaan samanaikaisesti 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudella. Kun asetuksista valittiin dual band, yhteys toimi vain 2,4 gigahertsin verkossa, ja 5 gigahertsin valinnalla kaista toimi vain siinä. Tämä on ongelma, koska laite pitää kytkeä 5 gigahertsin verkkoon, jotta voisi hyödyntää 5G-mobiiliverkon täyden vauhdin, ja samalla useimmilla on laitteita, jotka toimivat vain 2,4 gigahertsin verkossa.

Nighthawk M5 onkin vaihtoehto vain tilanteessa, jossa tarvitaan mobiilia nettiyhteyttä. Jos haluaa siirtyä kotona 5G-kaistalle, niin kannattaa kysyä operaattorilta tarjousta 5G-kotiliittymästä.


+ Akun ansiosta nettiyhteyden voi ottaa mukaansa

– 2,4 ja 5 GHz:n yhteiskäyttö

– Heikko kantama

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Netgear Nighthawk M5 avaa pääsyn nettiin ja luo myös lähiverkon, mutta langattoman lähiverkon kantama on kehno, ja laite on kallis.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
1
Usb-portit
1
Mitat
10,5 x 10,5 x 2,15 cm
Ilmoitettu nopeus
1,2 Gbit/s 5 GHz -verkossa