Skærmen giver nem adgang til routerens indstillinger.

Netgear Nighthawk M6 Pro

Huippunopea mobiilireititin takaa suuren langattoman nopeuden 5G-mobiiliverkossa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Reitittimet #Netgear
9.1

Uutisia 5G-mobiilinettiä kaipaaville mökkeilijöille ja karavaanareille: Nighthawk M6 -reititintä nopeampaa ei tällä hetkellä ole saatavilla.

Valmistajan eli Netgearin mukaan reititin voi yltää jopa neljän gigabitin sekuntinopeuteen, kun reitittimen pohjaan on asetettu 5G-liittymään yhdistetty sim-kortti. Todellisuudessa moinen nopeus ei ole läheskään realistinen, mutta reititin tarjoaa silti mukavan nopeuden 5G-­verkossa, jolla myös puhelimet käyttävät internetiä. Testasimme yhteyttä keskellä suurkaupunkia ja harvaan asutussa lähiössä, ja molemmissa paikoissa Nighthawk-reitittimen yhteys oli 5G-puhelimen yhteyttä nopeampi.

Keskimäärin nopeus oli yli 300 Mbit/s, mikä riittää esimerkiksi Netflixin suoratoistoon korkeimmalla resoluutiolla – vaikka muut perheenjäsenet käyttäisivät verkkoa samaan aikaan. Reitittimeen voi yhdistää yhtä aikaa jopa 32 laitetta uusimman langattoman verkko-standardin eli Wi-Fi 6E:n avulla, mutta M6 Pro toimii myös vanhempien verkkolaitteiden kanssa.

Reitittimessä on 2,5 gigabitin portti vakaata kaapeliyhteyttä varten, jos käytössä on verkkoportillisia laitteita. Kotona porttia voi käyttää myös M6:n liittämiseen reitittimeen, jos tavallinen kaapeliyhteys internetiin katkeaa tilapäisesti.

M6 Pro on helppo ottaa käyttöön suuren kosketusnäytön avulla. Näyttö ilmoittaa jatkuvasti yhteyden tilan, ja sen voi asettaa näyttämään myös QR-koodia, jonka muut voivat sitten skannata puhelimellaan ja muodostaa yhteyden verkkoon ilman salasanaa.

M6 Pro toimii sisäänrakennetulla akulla tai verkkovirralla. Jos reititintä käytetään akkuvirralla, se yrittää automaattisesti vähentää sähkönkulutusta pienentämällä lähetystehoa. Kun säästötila on käytössä, signaali ei ulotu yhtä huonetta pidemmälle, jos ympärillä on betoniseiniä. Tämä johtuu luultavasti myös siitä, että M6 Pro käyttää lähtökohtaisesti vain 5 GHz:n taajuusaluetta, jonka kantama on lyhyempi.


+ Nopea 5G-yhteys

+ Helppo käyttöönotto

– Erittäin kallis

Conclusion

Huippunopea mobiilireititin takaa suuren langattoman nopeuden 5G-mobiiliverkossa.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 6E
Verkkoportit
1
Ilmoitettu nopeus
4 Gbit/s
Mitattu nopeus
325 Mbit/s