Nighthawk XR500 on futurisesti muotoiltu ja laitteessa on paljon merkkivaloja.

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500

Langaton kaksitaajuusreititin tukee WiFi 5 -standardia ja on varustettu hyvällä kantamalla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Netgear
8.6

Netgear Nighthawk XR500 erottuu massasta kulmikkaan muotoilunsa ansiosta. Laite voisi olla vaikka tieteiselokuvasta, sillä edessä olevat merkkivalot näyttävät silmiltä. Hieman katamaraania muistuttava reititin tukee WiFi 5 -standardia, ja laitteessa on uusi selainpohjainen DumaOS-käyttöjärjestelmä.

Reitittimessä on neljä ulkoista antennia, joita voi kallistaa optimaalisen peiton aikaansaamiseksi. Laitteen takaosassa on viisi verkkoporttia, virtapainike ja reset-painike asetusten nollausta varten. Takaosassa on lisäksi kytkin, jolla led-valot saa halutessaan pois päältä. Reitittimen sivusta löytyy kaksi usb 3.0 -porttia.

Ohjattu toiminto auttaa asennuksen eri vaiheissa, joita on aika monta. Käyttöönotto onnistuu kuitenkin muutamassa minuutissa. Reititin toimii kahdella taajuudella (2,4 ja 5 GHz), ja lisäksi siinä on vierasverkko. Kyseessä on pelikäyttöön suunnattu reititin, joten toiminnot ovat sen mukaiset – muun muassa vähäinen viive ja mahdollisuus etsiä parhaita lähistöllä olevia pelipalvelimia.

DumaOS-käyttöjärjestelmää on suorastaan ilo hallita. Käyttöliittymä rakentuu moduuleista, joita voi siirtää, skaalata, lisätä ja poistaa. Moduulirakenteen ansiosta käyttäjä voi koota aloitusnäyttöönsä juuri ne toiminnot, joita tarvitsee. Moduuleissa on selkeät tekstit ja rakenne. Ratkaisu on ilahduttavan yksinkertainen verrattuna moniin monimutkaisiin käyttöliittymiin, joita reitittimissä esiintyy.

Nopeusmittauksissa XR500 esiintyy edukseen. Testissä päästiin 652 megabitin sekuntivauhtiin kaapeliyhteydessä, ja langattomassa verkossa nopeus oli 260 megabittiä sekunnissa. Reititin on riittävän tehokas pitämään yllä hyvää vauhtia myös silloin, kun samanaikaisia yhteyksiä on useita. Kantama on luokkansa parhaita ja riittää isoonkiin asuntoon. Myös niissä paikoissa, joihin muilla reitittimillä oli vaikeuksia ulottua, mitattiin vakaa ja nopea yhteys.

Reitittimen kahta usb-liitäntää voi käyttää tiedosto- tai tulostinjakoon sekä myös mediapalvelimelle. Jälkimmäinen oli hieman hankala saada toimimaan, mutta sitten kun se onnistui, lukunopeudeksi mitattiin 63,5 megatavua ja kirjoitusnopeudeksi 34,1 megatavua sekunnissa. Vauhti ei ole varsinaista nas-luokkaa, mutta nopeudet ovat silti hyviä.


+ Hyvä kantama
+ Suuri tiedonsiirtonopeus
+ Kätevät usb-portit
– Hinta

 

Katso päivän hinta Netgear Nighthawk XR500 -reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Nighthawk XR500 on nopea ja hyvän kantaman reititin. Moduulipohjaista käyttöliittymää on ilo käyttää.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
WiFi 5
Ethernet
Gigabit ethernet
Verkkoportit
5
Usb-portit
2 x usb 3.0
Kulutus
10 W
Mitat
32,2 x 24,4 x 5,5 cm (ilman antenneja)
Ilmoitettu nopeus
1733 Mbit/s
Mitattu nopeus
652 Mbit/s