Netgear Nighthawk RAX40 on muita Wi-Fi 6 -reitittimiä huomaamattomampi.

Netgear Nighthawk RAX40 WiFi 6 Router

Edullinen kaksitaajuuksinen Wi-Fi 6 -reititin.

tekijä #Reitittimet #Netgear
8.4

Tämä Netgearin reititin on Wi-Fi 6 -reitittimien huippumalleja puolta halvempi ja siten edullinen vaihtoehto uuden langattoman verkkostandardin reitittimeksi. Nighthawk RAX40 on huippumalleja pienempi ja myös huomaamattomampi, sillä siinä on vain kaksi ulkoista antennia.

Tilavalot ja painikkeet on sijoitettu reitittimen päälle, ja takaosassa oleviin liitäntöihin pääsee helposti käsiksi. Wps-painike on sijoitettu verkon sammutuspainikkeen viereen, mikä ei ole hyvä ratkaisu, sillä huonosti merkityt painikkeet sekoittaa helposti keskenään.

Käyttöönotto tapahtuu turhankin seikkaperäisen, selaimessa toimivan oppaan avulla. Asetusten määrittämiseen, päivityksiin ja pakolliseen rekisteröintiin menee jopa kymmenen minuuttia. Se voisi olla sujuvampaa, mutta selkeän oppaan avulla homma kuitenkin hoituu.

Opas tarjoaa myös asennettavaksi muutamaa erinomaista lisäohjelmaa. Yhtä käytetään reitittimen hallintaan ja toisella otetaan varmuuskopioita pc:n tiedoista. Se tuntuu vanhanaikaiselta mutta toimii, ja on kätevää, kun kaikki tietokoneet voi varmistaa ulkoiselle levylle reitittimen kautta. Tarjolla on lisäksi loistava sovellus, jolla ohjataan reitittimen toimintoja.

Päivittäisessä käytössä Netgearin reititin toimii luotettavasti, kunhan ei sekoita wps-painiketta ja verkon sammutuspainiketta keskenään. Kantama on kohtuullinen, mutta ei yllä testaamiemme huippumallien tasolle. Ilahduttavaa on laitteen alhainen virrankulutus.

Mittauksissa saatiin Nighthawk RAX40 -reitittimelle erittäin hyvä huippunopeus, lähes 700 Mbit/s. Vaikka nopeus hieman vaihteli, se on silti lähes yhtä hyvä kuin langallisessa verkossa. Tiedostonjako usb-portin kautta antoi lukunopeudeksi 53 megatavua ja kirjoitusnopeudeksi 27 megatavua sekunnissa. Luvut eivät ole suuria, mutta ihan käyttökelpoisia lähiverkossa tapahtuvaan tiedostonjakoon.

+ Hyvä huippunopeus
+ Pätevät lisäohjelmat
+ Alhainen virrankulutus
– Kohtuullinen kantama

Katso päivän hinta Netgear Nighthawk RAX40 -reitittimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Melko huokeassa reitittimessä on yllättävän suuri tiedonsiirtonopeus. Hyvä valinta Wi-Fi 6 -reitittimeksi keskisuuriin tarpeisiin.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 6
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
4 + 1
Usb-portit
1 x usb 3.0
Kulutus
9 W
Mitat
36 x 21,5 x 6 cm
Ilmoitettu nopeus
1 Gbit/s
Muuta
Ääniohjaus Amazon Alexalla / Google Assistantilla
Mitattu nopeus
692 Mbit/s