De to store vinger rummer fire antenner hver.

NETGEAR Nighthawk RAXE500

Supernopea ja hyvä tulevaisuuden reititin, joka on luotettava ja helppokäyttöinen. Lisäksi asetukset on helppo tehdä.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Netgear
9.6

Nighthawk RAXE500 on huippuluokan langaton Wi-Fi 6E -reititin. Nopeus on erinomainen ja kantama hyvä, ja reititin on käyttövarma myös tulevaisuudessa 2,5 gigabitin kaapeliverkon ansiosta. Lisäksi asetusten määrittäminen on helppoa ja hallintasivut ovat hyvät. Ainoa heikko kohta liittyy itse asiassa USB-toimintoihin. Mikä tärkeintä, nopeus on 1 310 Mbit/s. Se on 40 prosenttia nopeampi kuin tavallinen kaapeliverkko. Tämä edellyttää, että 160 MHz:n kaistanleveys on aktivoitu (se on vakiona Wi-Fi 6E:ssä) ja että käytössä on myös 2,5 gigabitin Ethernet-sovitin.

Wi-Fi 6E:n keskeinen etu on, että se käyttää täysin uutta 6 GHz:n taajuuskaistaa, joka mahdollistaa monia langattomia kanavia. Tämä vähentää huomattavasti yhteentörmäysten vaaraa naapurin verkon kanssa. Näin suurempi nopeus on helpompi saavuttaa arkikäytössä, ja muiden verkko-ongelmien riski on huomattavasti entistä pienempi.

Nighthawk RAXE500:n kantama on erinomainen – hieman parempi kuin muiden raskaan sarjan reitittimien. 6 GHz:n kaistalla on kuitenkin havaittavissa pieni notkahdus. Tämä johtuu siitä, että korkeampi taajuus heikentää seinien läpäisykykyä.

Reitittimessä on kaksi suurta siipeä, joista kummassakin on neljä antennia. Kulmia ei ole mahdollista säätää itse, mikä on hyvä useimpien kohdalla, sillä se eliminoi vaaran, että säätö tehdään täysin väärin. Etuosan merkkivalot palavat valkoisina, jos kaikki on kunnossa. Ne muuttuvat erittäin kätevästi oransseiksi, jos jotain on vialla ja korjattava. Näin tapahtuu esimerkiksi käytettäessä 2,5 gigabitin porttia vain 1 gigabitin laitteilla.

Asennus onnistuu parhaiten mukana tulevalla Nighthawk-puhelinsovelluksella. Se käy läpi kaikki tarvittavat vaiheet ja asetukset, kuten reitittimen laiteohjelmiston päivityksen. Ohjelmisto ei valitettavasti ole suomenkielinen, mutta englanti on helposti ymmärrettävää. Olisimme kuitenkin halunneet välttää tungettelevan tarjouksen koskien muuten erinomaisen tietoturvapaketin määräaikaisen kokeiluversion asentamista.

Kun reitittimen määritykset on tehty, sitä on ilo käyttää. Hallintasivut ovat käytännölliset ja niistä pääsee kätevästi lisäasetuksiin. Useimmat asiat voi tehdä siirtymättä lisäasetuksiin, mutta jopa ne ovat hallittavissa.

Reitittimen kahta USB 3 -porttia voidaan käyttää tiedostojen jakamiseen sekä mediapalvelimena verkossa. Asetuksiin ei ole tarjolla paljoa apua, mutta kun ne on hoidettu, tiedostoja voidaan jakaa verkossa hyvällä 85 megatavun sekuntinopeudella. Jos toiminto olisi helppokäyttöisempi, se olisi varsin käyttökelpoinen.


+ Huippunopea

+ Hyvä kantama

+ 2,5 gigabitin kaapeliverkko

Conclusion

Supernopea ja hyvä tulevaisuuden reititin, joka on luotettava ja helppokäyttöinen. Lisäksi asetukset on helppo tehdä.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
WiFi 6E
Usb-portit
2
Kulutus
16 watt
Mitat
29.8 x 21.1 x 7.8 cm
Ilmoitettu nopeus
4800 mbit/s
Mitattu nopeus
1310 mbit/s