Netgear Nighthawk X8

Netgear Nighthawk X8

Monipuolinen langaton reititin elokuvien suoratoistoon.

tekijä #Reitittimet #Netgear
8.7

Netgear Nighthawk X8 -reitittimen voi unohtaa, jos langattoman reitittimen pitää olla mahdollisimman pieni ja huomaamaton. Jos taas on ensisijaisesti kiinnostunut elokuvien, Youtube-videoiden ja musiikin sujuvasta suoratoistosta eri huoneissa, kannattaa tätä reititintä harkita. Painonsa ja kokonsa puolesta Nighthawk X8 muistuttaa kannettavaa tietokonetta. X8 on ennen kaikkea voimanpesä, joka tarjoaa monipuolisia toimintoja ja vauhtia lähiverkkoon.
Nighthawk X8 lähettää langatonta signaalia kolmella kaistalla: Yhdellä 2,4 gigahertsin ja kahdella 5 gigahertsin kaistalla, joiden teoreettinen siirtonopeus on 1000, 2166 ja 2166 megabittiä sekunnissa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että eri sisältöjen suoratoisto sujuu ongelmitta ja viiveettä.
Reitittimen käyttöönotto on helppoa, vaikka verkkotoiminnoista hallitsisi vain perustiedot. Käyttöönotto tapahtuu joko tietokoneen selaimen kautta tai Netgearin ei aina niin käyttäjäystävällisen Genie-mobiilisovelluksen avulla. Lähiverkkoon kytkettyjen laitteiden priorisointi on helppo määritellä. Lisää toimintoja kaipaava verkkoharrastaja voi muun muassa hyödyntää reitittimen DNLA- ja VPN-toimintoja, iTunes-palvelinta sekä porttiohjausta.
Reitittimen toisessa kyljessä on luukun alla kaksi usb-porttia. Niiden sijainti helpottaa esimerkiksi ulkoisen aseman liittämistä, mutta jotkut voivat pitää sitä hankalana, että usb-portit eivät ole reitittimen takaosassa muiden liitäntöjen joukossa. Takaosassa on yksi WAN- ja peräti kuusi LAN-porttia. Useimmissa testaamissamme reitittimissä on ollut kolme tai neljä LAN-porttia.
Hyvän kantaman ja kolmen kaistan ansiosta Netgearin reititin sopii paljon neliöitä sisältäviin koteihin ja perheeseen, jonka jäsenet suoratoistavat netistä ahkerasti elokuvia, musiikkia ja pelejä. Jos sen sijaan asuu yksin kaksiossa tai pienessä talossa, pärjää paljon vaatimattomammallakin reitittimellä.
Katso päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Suuren tiedonsiirtonopeuden, hyvän kantaman ja kuuden LAN-portin ansiosta Netgear Nighthawk X8 on harvinaisen tehokas ja pitkäkäyttöinen reititin. Hinta on kuitenkin korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
802.11ac
Ethernet
On
Verkkoportit
1 x WAN, 6 x LAN
Usb-portit
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mitat
31,6 x 26,4 x 6,1 cm
Ilmoitettu nopeus
AC5300 Mbit/s (2133 + 2133 + 1000 Mbit/s)