Den dekorative ellipse på toppen fungerer også som statuslampe.

Netgear Orbi 4G LTE WiFi Router

Kaapeliyhteydellä ja mobiilikaistalla varustettu langaton reititin.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Reitittimet #Netgear
8.3

Tällä helposti käyttöön otettavalla reitittimellä saa langattoman nettiyhteyden mobiiliverkon kautta, puhelimesta tutulla tavalla. Oikein sijoitettuna reititin toimii hienosti ja kantama on hyvä. Hintaan nähden reitittimen nopeus on kuitenkin odotettua alhaisempi.

Kysymys kuuluu, onko mobiililaajakaistayhteydestä kiinteän kaistan korvaajaksi? Vastaus on ”kyllä”, muutamalla varauksella: Reitittimen oikea sijoittelu on oleellista kunnollisen nopeuden saavuttamiseksi, joten laitetta ei voi vain työntää johonkin nurkkaan. Sijoittamalla laite keskeiselle paikalle saatiin saapuvan liikenteen nopeudeksi 69 megabittiä sekunnissa, ja lähtevälle liikenteelle mitattiin 29 megabitin sekuntivauhti. Ne ovat ihan kelpo vauhteja, mutta eivät kuitenkaan yllä samaan kuin hyvällä kiinteällä yhteydellä.

Langaton lähiverkkotekniikka on jo vähän vanhempaa, Wi-Fi 5 -standardia. Siinä saatiin siirtonopeudeksi hieman heikohko 338 megabittiä sekunnissa. Se ei ole niin alhainen, että se aiheuttaisi ongelmia, mutta saman hintaluokan muut reitittimet tarjoavat huomattavasti korkeampia siirtonopeuksia. Kantama on onneksi moitteeton ja samalla tasolla kuin muissa KotiMikron hyviksi havaitsemissa reitittimissä.

Netgearin mobiilireititin ei poikkea lajitovereistaan, ennen kuin laitteen kääntää ympäri. Takapaneelissa on paikka nanokoon sim-kortille mobiililaajakaistaa varten. Lisävarusteena laitteeseen saa kiinni kaksi antennia, joilla voi vahvistaa mobiiliverkkoyhteyttä. Laitteen takana on myös kaksi ethernet-porttia. Usb-porttia ei ole.

Käyttöönotto onnistuu hienosti Netgearin erinomaisella Orbi-sovelluksella, joka harmi kyllä ei ole suomenkielinen. Sovellus opastaa käyttöönottovaiheet selkeillä piirroksilla ja pyytää tarvittavat tiedot verkosta, kuten muun muassa sim-kortin pin-koodin. Kun asetukset ovat kohdallaan, sovellus antaa hyvän yleiskuvan verkon tilasta. Ja sovelluksen nopeustesti auttaa löytämään laitteelle mobiiliyhteyden kannalta parhaimman sijainnin.

Bonuksena tulee mahdollisuus yhdistää reitittimeen satelliittiyksiköitä, joiden avulla syntyy hyvällä kantamalla varustettu mesh-verkkojärjestelmä. Järjestelmää hallitaan samalla hienolla sovelluksella, joten käyttöönottoon menee vain muutama minuutti. Mesh-verkon yksiköt voidaan yhdistää johdolla tai langattomasti. Siirtonopeus pysyy hyvänä, sillä järjestelmän yksiköt käyttävät meshille omaa kanavaansa.


+ Käytännöllinen mobiililaajakaistayhteys
+ Helppo ottaa käyttöön
+ Voidaan laajentaa mesh-järjestelmäksi
– Keskinkertainen lähiverkkonopeus
– Vain kaksi ethernet-porttia

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Tällä reitittimellä on helppo jakaa mobiilidatayhteys. Reitittimen lähiverkkonopeus on kuitenkin turhan alhainen laitteen hintaan nähden.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Wlan
Wi-Fi 5 ja LTE
Ethernet
Gigabit
Verkkoportit
2
Usb-portit
-
Kulutus
7 W
Mitat
17,0 x 7,9 x 22,6 cm
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s
Muuta
Voidaan laajentaa mesh-järjestelmäksi
Mitattu nopeus
338 Mbit/s